سند ملی آیین ۴۰۰ ساله «نخل گردانی روز شش امام حسین» در شهر نیاسر همزمان با اجرای آیین نخل گردانی رونمایی شد.

نخل برداری در روز شش امام حسین در کهن باغشهر ایران‌زمین، شهر سبز نیاسر یکی از پرشورترین آیین عزاداری سنتی این منطقه بشمار می‌رود.

پنج نخل در شهر نیاسر وجود دارد که در این مراسم پشت سر هم به ترتیب نخل امام حسین (علیه‌السلام) نخل حضرت ابوالفضل (علیه‌السلام) نخل حضرت علی‌اکبر (علیه‌السلام) نخل حضرت قاسم (علیه‌السلام) و نخل حضرت علی‌اصغر (علیه‌السلام) حرکت داده می‌شود.

نخل نماد جنازه تشبیهی و حجله عزای امام حسین (ع) است و، چون در قدیم برای ساختن نخل از چوب درخت خرما استفاده می‌شد، به اصطلاح به آن «نخل» گفته می‌شود.

حاملان نخل در آیین نخل گردانی با قدمتی بیش از ۴۰۰ سال درحالیکه جامه سیاه بر تن و شال عزا به گردن دارند، مراسم نخل گردانی یا به قولی نخل کشی را با اعتقاد و شور معنوی و حماسی خاصی اجرا می‌کنند.

اهالی شهر نیاسر در آیین نخل گردانی بر طبق رسم کهن خود، تعداد پنج نخل را به عنوان نمادی از تابوت واره‌های منسوب به شهدای کربلا را در قالب تشییع جنازه‌ای در مسیر‌های قدیمی شهر به گردش در آورده و به میدان امام حسین (چالهوجه) می‌آورند.

رویداد فرهنگی نخل گردانی نیاسر به شماره ۱۵۲۹ روز نهم اسفندماه سال ۱۳۹۶ در فهرست آثار ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسید.

۱۵ اثر از ۴۰ اثر ثبت شده میراث فرهنگی ناملموس شهرستان کاشان، مربوط به آیین‌های عاشورایی شهرستان و در کشور بی‌نظیر است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار