نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال مهدی عسگری نماینده کرج، اشتهارد و فردیس و ۳۶ نفر از نمایندگان از بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پس از عدم اقناع نماینده مذکور و به رأی گذاشتن سوال، از پاسخهای وزیر با ۱۵۵ رأی موافق، ۷۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه از توضیحات وزیر قانع شدند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس متن گزارش را بدین شرح قرائت کرد:
باتوجه به هشدار رهبر حکیم انقلاب در اسفند ۹۸ مبنی بر احتمال حمله بیولوژیک در نامه به ستادکل نیروهای مسلح، چه تحقیق و تدبیری در روند مدیریت بیماری کرونا مبتنی بر این فرض داشته اید؟ با توجه به تاکید رهبری مبنی بر توجه به روشها و ظرفیتهای بومی در درمان بیماری کرونا، چه اقدامات عملی تاکنون نسبت به این تذکر مهم داشته اید؟
علی رغم درخواست تعدادی از نمایندگان چرا آمار دقیق و مستندی از عوارض واکسیناسیون و تاثیر آن در امراضی همچون لخته خون و سکته و... ارائه نمیشود؟ آیا سازوکار دقیقی برای سنجش و ثبت عوارض کوتاه مدت و بلند مدت واکسیناسیون وجود دارد؟ چه تحقیق و رسیدگی تا کنون نسبت به این عوارض انجام شده است؟ ارائه آمار کامل، دقیق و مستند در ارتباط و نسبت سنجی بین آمار مرگ و میر دوسال گذشته، بیماری کرونا، بیماریهای زمینهای، عوارض واکسیناسیون در سنین مختلف مورد انتظار است. میزان تاثیر داروهای تجویزی و عوارض آنها نیز به همین ترتیب.
باتوجه به اینکه واکسنهای موجود کرونا دورههای کارآزمایی بالینی را به طور کامل طی نکرده و همگی صرفا دارای مجوز اضطراری هستند و طبق پروتکلهای جهانی، واکسنهایی که دارای مجوز اضطراری هستند صرفا به صورت داوطلبانه قابل تجویز هستند لذا ایجاد محدودیتهای اجتماعی با وضع جرائم سنگین بویژه در ایام تعطیلات عید، به چه استناد علمی و قانونی انجام میشود؟
چرا در عین اجبار اجتماعی بعضا از مردم رضایتنامه برای تزریق واکسن و عوارض احتمالی دریافت میشود؟ بالاخره واکسن اجباری است یا اختیاری؟ چرا به دستور رئیس جمهور مبنی بر اقناعی بودن این فرایند، توجهی نمیشود؟
با توجه به ایجاد اجبار اجتماعی برای واکسیناسیون، ستاد کرونا و وزارت بهداشت باید مسئولیت هرگونه عوارض و تبعات بعدی واکسیناسیون را به طور کامل بپذیرد، چه تدابیری برای بیمه کردن افراد مشمول و جبران هرگونه زیان مترتب بر عوارض واکسیناسیون اندیشیده شده است؟
باتوجه به اعلام اینکه اگر ۷۵ درصد مردم واکسینه شوند زنجیره کرونا قطع و ایمنی مدنظر حاصل میشود و طبق آمار اعلامی تا کنون حدود ۸۵ درصد جمعیت ۲ دوز واکسن را دریافت کرده اند دلیل این اصرار و اجبار برای واکسینه کردن اقشاری که تمایلی به این موضوع ندارند چیست.
سوال درباره تعارض منافع اعضای کمیته ملی کرونا و افزایش 28 درصدی سکته های مغزی رو ننوشتید. چرا صدا و سیما این خبر مهم رو منتشر نکرد؟ چرا اجازه نمیدید مردم با تفکر و مصلحت اندیشی خودشون درباره مساله کرونا و داروهای مورد استفاده و واکسن تصمیم بگیرن؟ چرا از متخصصان طب سنتی برای پیشگیری یا درمان کرونا استفاده نمیشه و فقط از دستورات سازمان بهداشت جهانی بدون تحقیق و بررسی تقلید میشه؟