اشرفی در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی گفت: تعدادی از متقاضیان سرمایهگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی استان در سنوات گذشته زمین دریافت کرده، اما هیچ اقدامی انجام ندادهاند لذا در برخی شهرکها با کمبود زمین یا واحد برای سرمایهگذار جدید مواجه هستیم.
او افزود: شرکت شهرکها و نواحی صنعتی استان موظف است نسبت به احصا، شناسایی و پالایش این افراد و اراضی مربوطه اقدام کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: برای این منظور ابتدا به صورت پایلوت طرح پالایش از شهرک صنعتی شهرستان سربیشه که ۶۵ تا ۷۰ درصد فضای آن از این طریق در اختیار سرمایهگذاران است، انجام میشود.
او عنوان کرد: فضای محیطی و زیرساختی حداقل در پنج سال گذشته از افرادی که قبلا برای سرمایهگذاری مراجعه کرده، اما پای کار نیامدهاند، در دستور کار قرار دارد.
اشرفی گفت: اگر نیاز باشد از مجموعه دستگاه قضایی استان نیز این موضوع پیگیری و اقدام میشود تا این فضا در اختیار سرمایهگذاران جدید قرار بگیرد.
او ادامه داد: بعد از اجرای طرح پایش در شهرستان سربیشه، همه شهرکها و نواحی صنعتی استان بررسی و اراضی تعیین تکلیف و در اختیار متقاضیان جدید قرار خواهد گرفت.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: با رویکرد دولت سیزدهم برای مناطق کمتر توسعهیافته و کمبرخوردار، اجرای این طرح در استان بسیار موثر و راهگشا خواهد بود.
او در ادامه با اشاره به مشکلات سه واحد تولیدی حاضر در جلسه و مصوبات، گفت: واحد تولید ورقهای کابینت و ام. دی. اف در شهرک صنعتی سربیشه به عنوان واحدی به نام در شرق کشور با مشکل تامین برق مواجه بود.
اشرفی ادامه داد: برای رفع مشکل برق این واحد و افزایش سهمیه مازاد مقرر شد شرکت شهرکهای استان سرمایهگذار را به شرکت برق معرفی و مازاد بر سرانه معادل ۱۲۵ کیلووات بر ظرفیت برق این مجموعه افزوده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: موضوع دیگر در خصوص تولیدکنندگان "رمزارز" در شهرک صنعتی است که برای تامین برق این واحدها نباید از برق سراسر استفاده شود.
اشرفی افزود: برای این واحدها قوانین و یکسری محدودیتها و ضوابط خاصی متناسب با تامین انرژی مورد نیاز، حاکم شده است.
او بیان کرد: این واحدها باید برق مورد نیاز خود را از طریق نیروگاه CHP (تولید همزمان برق و حرارت) تامین کنند که اولویت با سوخت گاز بوده و ابتدا باید مجوز نیروگاه مرکزی تِرَش را اخذ کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مشکل واحد سرمایهگذاری سبزی خشککنی در شهرک صنعتی طبس گفت: این واحد در فاز غیر موادغذایی شروع به فعالیت کرده و از لحاظ دانشگاه علوم پزشکی بیرجند باید تغییر مکان بدهد.
اشرفی ادامه داد: با همراهی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و محیط زیست استان مقرر شد واحد به صورت موقت مستقر و بعد از دو سال در مکان مناسبی جانمایی شود.