به گزارش المیادین، رئیس بخش روابط بین الملل دانشکده عالی اقتصاد مسکو معتقد است، جهان در چند سال آینده جهانی چند قطبی خواهد بود، اما در این زمینه بیشترین نقش را کشورهای آفریقایی و آسیایی ایفا خواهند کرد.
الکساندر لوکین در ارزیابی سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مراسم افتتاح کنفرانس امنیتی مسکو مبنی بر پایان دوران جهان تک قطبی گفت، پوتین مدتهاست چنین سخنانی را به زبان میآورد، امروز هم میگوید روسیه به همراه کشورهایی چون چین، هند و اعضای بریکس در حال تشکیل جهانی چند قطبی است.
او افزود: در چنین مرحلهای عملیات نظامی در اوکراین آغازی برای پایان جهان تک قطبی تعبیر میشود، البته من نمیتوانم به صراحت بگویم که عملیات نظامی در اوکراین چنین مفهومی را به دنبال دارد. در واقع اگر هم چنین باوری داشته باشیم باید بگوییم پایان این عملیات است که نتیجه حرکت در این مسیر را مشخص میکند.
او با بیان اینکه جهان امروز جهانی توام با اختلاف است، گفت: یکی از موارد اختلاف در جهان امروز رویکرد کشورهای دنیا به همین عملیات نظامی در اوکراین است. موضوع تایوان که برای چین و برخی کشورهای دیگر حائز اهمیت است دیگر موضوع اختلافی جهان است. جهان به دو بخش تقسیم میشود یک جانب آن غرب، آمریکا و هم پیمانانشان جای دارند که از نظر جمعیتی نیمی از ساکنان جهان را هم تشکیل نمیدهند. در آن سو نیز شرایط مشابه است، زیرا هم پیمانان روسیه در حمایت از عملیات نظامی این کشور در اوکراین مرددند همانگونه که کشورهایی مثل هند و چین یا بسیاری از کشورهای عربی در حمایت از آمریکا مرددند. به همین دلیل معتقدم بازیگران اساسی در این میدان دو جانبه، کشورهای آسیایی و آفریقایی هستند. با این حساب میتوان گفت جهان تا چند سال دیگر جهانی چند قطبی خواهد بود.
الکساندر لوکین در پاسخ به اظهارات کارشناس آمریکایی که ناتو را پیمانی دفاعی خواند، تاکید کرد: ناتو به چندین کشور حمله کرده است. یوگسلاوی سابق، عراق و حضور امروز نیروهایش در سوریه که بدون اجازه دولت قانونی این کشور است، نمونهای از این موارد است. ناتو در بیش از سی کشور جهان نیرو دارد به همین دلیل من با این گفته که ناتو پیمان دفاعی است مخالفم. در این مسائل نمیتوان بر اساس قوانین و ضوابط قضاوت کرد. قوانینی که پس از جنگ جهانی دوم وضع شد در ابتدا از سوی آمریکا و ناتو نقض شد و امروز هم روسیه میگوید وقتی شما قوانین را نقض میکنید ما نیز چنین خواهیم کرد.
او افزود: به نظر من حمله نظامی روسیه به اوکراین ارتباطی به قوانین بین الملل ندارد بلکه به این اصل ارتباط دارد که چه کسی بر جهان و به تعبیری بهتر بر بخشهایی از جهان حکمرانی میکند؟ قوانین بین المللی چیزی نیست که بتوان آن را یک سویه بر طرف دیگر تحمیل کرد. این قوانین باید بر اساس توافقی که همه طرفها در جهان دارند حاکم باشد در غیر این صورت هر طرفی بخشی از قوانین بین المللی را میپذیرد و این امر منجر به اختلاف و درگیری میشود.
مرگ بر شوروی ،
پیمان اشراقی.
خخخخخخخخخ
آلبرت انشتین.