صادق رئیسی کیا،کارشناس حقوقی درباره اینکه آیا کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، صلاحیت رسیدگی به تخلفاتی که اعضای کمیتههای انتخاباتی در فرآیند انتخابات مرتکب شدهاند را دارد؟ گفت: بله، برابر بندهای ۲ و ۴ ماده ۶۳ اساسنامه و مواد ۳ و ۲۰ آییننامه اخلاق فدراسیون فوتبال، کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال، صلاحیت رسیدگی به مواردی که اعضای کمیتههای انتخاباتی ، اساسنامه فدراسیون فوتبال و مقررات انتخاباتی را نقض کرده و یا قواعد مرتبط با تعارض منافع را رعایت نکرده و یا مواردی که موازین حرفهای و اخلاقی مرتبط با عضویت خود در کمیتههای انتخاباتی را نادیده گرفتهاند دارد.
او افزود: مستقل بودن کمیتههای انتخاباتی ، هیچ تأثیری در صلاحیت و وظیفه کمیته اخلاق برای رسیدگی به تخلفات آنان ندارد. همچنین استقلال کمیتههای انتخاباتی به معنی غیرپاسخگو اعضای آنها در قبال اساسنامه و مقررات فوتبال نیست. ارکان قضایی از جمله کمیته اخلاق نیز اولا مستقل هستند و ثانیا درباره نظارت قضایی و رسیدگی به تخلفات در حیطه فوتبال، ماموریت فراگیر و وظیفه ذاتی دارند. هیچ عضوی از ارکان فدراسیون فوتبال در مقابل اساسنامه و مقررات فوتبال و در برابر ارکان قضایی فدراسیون ، مصونیت اداری و اخلاقی و قضایی ندارد.
رئیسی کیا درباره این سئوال که رئیس و هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در قبال نقض اساسنامه و مقررات انتخاباتی و تخلف اعضای کمیتههای انتخاباتی از وظایف قانونیشان ، مسئولیت و وظیفهای جهت اقدام و پیگیری دارند؟ بیان کرد: بله، رئیس و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال به عنوان عالیترین رکن اجرایی فدراسیون فوتبال که اجرا و نظارت بر اجرای صحیح اساسنامه و مقررات فوتبال، وظیفه آنان است در قبال عدم رعایت یا نقض اساسنامه و مقررات انتخاباتی و تخلف از موازین حرفهای مرتبط با عضویت در کمیتههای انتخاباتی، وظیفه نظارتی و اجرایی دارند.
کارشناس حقوقی تصریح کرد: اعلام موارد تخلف و نقض اساسنامه و مقررات به کمیته اخلاق جهت رسیدگی قانونی به تخلفات اعضای کمیتههای انتخاباتی، اعلام تخلفات به مجمع عمومی فدراسیون جهت رسیدگی و لزوم برکناری اعضای کمیتههای انتخاباتی جزو وظایف نظارتی و اجرایی هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال است.