علوم پایه ریشه دانشی به حساب می آید و تمام کاربردهای زندگی بشر را شامل می شود این رشته کمک کننده ساخت وسایل نقلیه برای رفت و آمد انسان ها تا درمان بیماری های مختلف و سیاست گذاری برای مسائل مختلف اجتماعی و اقتصادی را شامل می شود.
با وجود اینکه کشورهای پیشرفته توسعه همه جانبه را در گروی تحقیقات علمی می دانند، اما طی چند سال اخیر رغبت دانش آموزان به رشته های علوم پایه در ایران کاهش یافته و رشتههای دانشگاهی مانند شیمی، زیستشناسی، فیزیک، ریاضیات و کاربردها با مازاد ظرفیت رو به رو شده اند.
تنها ۱۰ درصد داوطلبان کنکور سراسری ریاضی را انتخاب کردند
علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم اعلام کرده بود که در کنکور سراسری امسال تنها ۱۰ درصد داوطلبان در رشته های علوم ریاضی و فنی نام نویسی کرده بودند.
جای نگرانی برای داوطلبان ریاضی در کنکور امسال وجود ندارد!
پورعباس، رئیس سازمان سنجش گفته بود که ظرفیت رشته ریاضی در دانشگاه های کشور برای کنکور امسال به میزانی زیاد است که تمام داوطلبان حتما قبول خواهند شد و جای نگرانی وجود ندارد.
حالا با این تفاسیر باید گفت که زنگ خطر برای رشتههای علوم پایه به صدا درآمده است؛ خطری که از اساتید جوان تا پیشکسوت و نخبگان علمی کشور، از مسئولان آموزش و پروش تا معلمان باسابقه جامعه در مورد آن هشدار جدی میدهند.
۹ درصد دانشجویان در رشته های علوم پایه تحصیل می کنند
قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم می گوید: اکنون زنگ خطری که به صدا آمده مربوط به این است که در حال حاضر ۹ درصد از دانشجویان در علوم پایه مشغول به تحصیل هستند و در صورت ادامه این روند در ۴ سال آینده این میزان به ۵ درصد و یا ۴ درصد خواهد رسید.
پیشرفت چندانی برای رشته های علوم پایه نداشته ایم
محمد علی زلفی گل، وزیر علوم می گوید که هدایت تحمیلی در انتخاب رشته دانش آموزان جای هدایت تحصیلی را گرفته است و با توزیع نامتوازن استعدادها رو به رو شده ایم.
وزیر علوم افزود: اگرچه در سالهای گذشته به دلیل شرایط کشور با اقبال کمتری در برخی رشتهها مواجه شدیم و داوطلبان در رشتههای علوم پایه و علوم انسانی کمتر رغبت حضور دارند. اگرچه امروز سیاست نهایی حاکمیت توزیع متوازن استعدادها در رشتههای مختلف است اما پیشرفت چندانی برای توجه به رشتههای علوم پایه و انسانی نداشتیم.
او در پایان گفت: اخیرا در رشتههای فنی و مهندسی اقبال کمتری از سوی داوطلبان در دانشگاهها صورت گرفته و همه کسانی که به دلیل تعارض منافع این شرایط را رقم میزنند در مقابل آیندگان مسئول هستند و باید پاسخگو باشند و باید توزیع متوازنی بین رشتهها انجام بدهند.
گزارش از نادیا عابد
امیدوارم آینده من اینجوری نشه
اگه کسی بخواد کشورش پیشرفت بکنه دست روی دست نمیزاره که دولت بیاد براش یه کاری جور بکنه.
یعنی انصراف بدم دوباره واسه کنکور بخونم بنظرتون
چون از چند نفر که این رشته رو خوندن پرسیدم اونام راضی نبودن
میترسم الکی سه چهار سال وقت و هزینه م رو صرف کنم اخرشم بیکار
ولی هنوز چوب اش دارم میخورم
من دکترای فیزیک دارم بیکارم...
برم دم نانوایی بگم دکترا دارم دو تا نون دست من میده..
شغل تحصیل کرده های علوم پایه را تضمین کنید تا متقاضی درست بشه
پزشکی رو میشناسم که برای بچه ۱۰ سالش اپارتمان خریده
دندانپزشکی رو میشناسم که هر ماه سفر ترکیه و آنتالیا میره
به نظر شما کسانی که در وزارت علوم پست دارند متوجه این مطلب نیستند؟ به نظر شما اساتید متوجه این مطلب نیستند؟؟؟ آری همه متوجه اند. اما کسی واسش مهم نیست.
خودمان را فریب ندهیم. راهی نیست. چون دستمان کوتاه است.
جمله آخر
هر فردی که مایلید در کوچه خیابان دارای مدرک کارشناسی هر رشته ای انتخاب کنید و پشت صندلی آزمون ورددی مقطع ارشد ریاضی قرار دهید. شک نداشته باشید در دانشگاه دولتی و روزانه پذیرفته می شود.
فقط کافیست در آزمون شرکت کند و برگه پاسخ نامه را سفید تحویل دهد.
نکنته مهم. تصور نکنید امکان فارغ التحصیلی وی نیست. با معدل عالی به پایان می رساند.
دیگه چقدر ظرفیت میخواید؟؟ میخوای نصف اونایی که کنکور تجربی دادنو وارد رشته پزشکی کنن؟؟ اینجوری راضی میشی گلم؟؟!!!
معلم ها درکشور پیشرفته آلمان بیشترین حقوق ومزایا رادارند چون آموزش پایه واساس همه چیز ومعلم مقام والایی دارد. مسئولین دربرنامه ریزی اگر حقوق ومزایای آحاد ملت را متناسب کنند، هجوم نخبه ها به مشاغلی چون معلمی وعلوم پایه چنان خواهد شد که ازنه از یک سد کنکور بلکه از سد مصاحبه و.... هم بایستی بدلیل ازدیاد داوطلب رد شوند. به همین سادگی
از طرف دیگه تدریس که موقعیت شغلی این گروه بوده به دانشگاه فرهنگیان اختصاص پیدا کرده
در اداره جات و سایر استخدام ها بهشون بی توجهی میشه و حتی در کارهای مرتبط که مثلا سر و کله با آمار داره بجای این افراد از رشته های مدیریت و صنایع و ... و حتی موارد کاملا بی ربط بهره میبرند و اصلا توجهی به تخصص ندارن ، در حالیکه مثلا اگر شخصی مدرک مهندسی برق نداشته باشه به عنوان تکنسین استخدام نمیکنن
من امتحان تیزهوشان ۴ سال پیش دادم مدرسم ریاضی نداشت رفتم تجربی تو کل شهرمون فقط دو مدرسه و دوکلاس ۲۰ نفره رشته ریاضی دارن بعد خوندم کنکور برای رشته شیمی خانواده نمیذارن بعد از یه عالمه تلاش که دانشگاه تاپ قبول شم و اینا اجازه دادن میگم چرا نمیذارید میگن تو باهوشی درست خوبه فلان و اینا حیفه بری شیمی و فیزیک بخونی بعد میگم این رشته هان پایه جامعه نوین رو میسازن همه کشورای دیگه میان رو تحقیقات علوم پایه سرمایه میذارن مردم اینجا علوم پایه نمیرن اوناییم که میرن همشون بورسیه تحصیلی میگیرن یا پولدارن میرن خارج بعد کشور ما به چپش نیست تا وقتی که دکترا هستن الان من که هیچ علاقه ای به پزشکی و پرستاری و مامایی و بینایی سنجی و اینا ندارم باید برم بخونمشون چون اینا خوبن چون پول درمیاری چون ایرانه
ادم حرصش میگیره نه جای پیشرفت هست نه ترقی با تمام وجودم ۲ سال نشستم کتابای فیزیک نجوم خوندم برای مسابقات نجوم منو فرستادن تجربی بعدش مدرسه رومون فشار میاره پزشکی بیارید افتخار پدر و مادرتون باشید
سازمان تامین اجتماعی شد
میرن تجربی!!الان هم علوم پایه هایی که هستند استخدام کنند بعد که محصلین ببینند ورود به بازار کار علوم پایه راحت تره احتمالا گرایشها به علوم پایه یشتر میشه.
وقتی سرنوشت فارغ التحصل علوم سیاسی وحقوق نا مشخص است ؤ آینده ای را متصور نیست چگونه رغبت داشته باشند،
اونایی که درس میخونن، رشته ای میخونن که بتونن با مدرکش، هر چه بیشتر پول در آرن.
اتفاقی که 50 سال، 100 سال پیش تو اروپا و آمریکا افتاده، از چند سال پیش، تو ایران اتفاق افتاده. چیز عجیبی نیست
تو همه جای دنیا، رشته های پزشکی، دندان پزشکی، دارو سازی و.... تو بورسن چون درآمد زا هستن
مقصر اصلی آموزش و پرورش هست وقتی دانش آموزان میخواهند رشته تحصیلی مانند علوم تجربی و یا ریاضی را انتخاب کنند در اکثر شهرهای زیر 20 هزار نفر این رشته ها نیست ویا مثلا تجربی هست و انسانی نیست و ... دانش اموزان مجبور به انتخاب رشته های موجود می باشند چون برای ولی دانش آموز علی الخصوص دختران این امکان وجود ندارد که فرزند خود را به مراکز شهرستان اعزام کنند
خلاصه دانش اموز به دلیل کم وکاستی فراوان وزارت اموزش و پرورش مجبور به انتخاب اجباری هست در شهرهای زیر 20هزار نفر خود مدیر مدرسه اعلام میکنه برای فلان رشته تحصیلی معلم نداریم و کمبود معلم هست این هست واقعیت کف جامعه
لطفا کسی را پاسخگو قلمداد نکنید. سیستم بیمار شما به همراه کارشناسان و مشاوران کار نابلد به همراه نظام پرداخت بیمار و یکسوی شما کار را به اینجا رسانده. در کجای دنیا پزشک متخصص ماهانه 1 میلیارد و دکترای جغرافیا 7 میلیون (و بعضا راننده اسنپ) درآمد دارد؟ وقتی هرکسی به هر مقامی میرسد محصولش همین است جناب استاد.