ابوالفضل چمندی روز دوشنبه در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان در محل استانداری خراسان رضوی افزود: این موضوع از طریق قرارگاه اشتغال استان در حال پیگیری است و مجموعه هایی در این زمینه وارد عملیات اجرایی شده اند.
وی بیان کرد: دغدغه امسال خراسان رضوی، جذب کامل اعتبارات تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ قانون بودجه است، لذا دستگاه های اجرایی موظف هستند طی یک بازه زمانی مشخص الگوی اعطای وام از محل تبصره های مزبور و فرمی که می خواهند از این محل اشتغال ایجاد کنند را ارایه دهند.
وی اظهار داشت: برخی از دستگاه های اجرایی مانند ستاد اجرایی امام راحل و بنیاد مستضعفان می توانند برای اعطای وام مزبور تقسیم کاری داشته باشند و الگوی جذب اعتبارات خود را بر این اساس مشخص کنند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ۱۰۰ درصد مشکل در دیرکرد جذب اعتبارات مربوط به بانکها نیست، بلکه ۵۰ درصد از مشکل را می توان مربوط به این حوزه دانست، باید پایش دقیقی انجام گیرد و مجموعه ای به عنوان مسوول رسیدگی به اجرای تبصره ۱۶ و تبصره ۱۸ در دستگاه های اجرایی که بودجه دارند، در نظر گرفته شود و این موضوع با همکاری بانکها پیش رود.
چمندی افزود: وام تبصره ۱۶ وتبصره ۱۸ قانون بودجه، وام های تکلیفی دولت و ظرفیت خوبی برای دستگاه های اجرایی و اقتصادی استان است تا از این ظرفیت بهره کامل گرفته شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به توزیع پیشنهادی اعتبارات جزء ۲ بند ب تبصره ۱۶ بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: جمع کل سهم استان از این بخش سه هزار و ۳۲۷ میلیارد تومان است که بین ۱۴ دستگاه اجرایی توزیع می شود و بیشترین سهم مربوط به این اداره کل است.
محمد امین بابایی افزود: دستگاه های اجرایی که مشمول دریافت اعتبارات جزء ۲ بند ب تبصره ۱۶ برای ارایه الگوی خود در جذب این اعتبار هستند، تا پایان شهریور ماه مهلت دارند تا آن را به دبیرخانه کارگروه اشتغال ارایه دهند.
وی جمع تسهیلات پرداختی تاکنون از منابع بند ب تبصره ۱۶ سال ۱۴۰۱ ویژه کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی را ۸۵ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان و جمع تسهیلات پرداختی از همین محل ویژه بهزیستی استان را ۱۸ هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان ذکر کرد.
بابایی همچنین به وضعیت سهمیه خراسان رضوی از منابع تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اشاره و بیان کرد: تاکنون ۴۵ هزار و ۳۸۵ نفر متقاضی ثبت شده که به هشت هزار و ۹۰۲ طرح ارایه شده از سوی آنها به میزان ۷۹۱ میلیارد و ۴۸۱ میلیون تومان تسهیلات توسط بانک توسعه تعاون، بانک کشاورزی، پست بانک و بانک کارآفرینی امید پرداخت شده که پیش بینی اشتغال ایجاد شده از این بخش ۲۰ هزار و ۴۷۸ مورد است.
وی به رتبه پایین خراسان رضوی در اشتغال ایجاد شده در سال جاری اشاره و اضافه کرد: تاکنون از محل تعهد امسال استان مبنی بر ایجاد ۱۱۵ هزار و ۹۲۶ فرصت شغلی، ۱۶ هزار و ۵۱۹ مورد از سوی دستگاه های اجرایی استان در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است که ۱۴ درصد پیشرفت اجرایی دارد و انتظار می رود دستگاه ها بویژه فرماندار مشهد اهتمام بیشتری در عمل به تعهدات خود داشته باشند.