بسیاری میدانند که مصرف بیش از حد نمک فشار خون را افزایش میدهد که به نوبه خود میتواند منجر به مشکلات قلبی عروقی شود. اما آنچه امروز جدید است، اینکه که یک مطالعه تازه رابطه بین مصرف بیش از حد نمک و حملات قلبی را مشخص کرده است.
با نگاهی به دادههای سلامتی بزرگسالان در چین، محققان تخمین زدند که کاهش مصرف نمک به میزان تنها ۱ گرم در روز برای جلوگیری از ۹ میلیون مورد سکته مغزی و سکته قلبی از هماکنون تا سال ۲۰۳۰ کافی است، با توجه به اینکه احتمال فوت ۴ میلیون مورد فوت وجود دارد؛ به این معنی که چنین اقدام سادهای میتواند جان بسیاری را نجات دهد.
در چین میانگین مصرف روزانه نمک برای هر نفر ۱۱ گرم است که بسیار بیشتر از ۵ گرم توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.
محققان در مطالعه جدید خود که در BMJ Nutrition, Prevention & Health منتشر شده است، آخرین آمار مربوط به جمعیت چین، مصرف نمک، فشار خون و نرخ بیماری را جمع آوری کردند.
محققان توضیح دادند که در صورت دستیابی به کاهش هدفمند در مصرف روزانه، به دلیل کاهش تخمینی فشار خون سیستولیک، میتوان تا نیمی از مرگهای مربوط به بیماریهای قلبی عروقی را پیشگیری کرد.
محققان در این زمینه خاطرنشان کردند که کاهش باید طی چندین سال ثابت باشد.
مزایای دیگر
محققان همچنین به اهمیت «جایگزینهای نمک کم سدیم و پتاسیم بالا، آموزش بهداشت آشپزی در خانه و دستورالعملهایی برای رستورانها که برخی از آنها نتایج امیدوارکنندهای را در کاهش مصرف روزانه نمک نشان دادهاند» اشاره کردند.
مطالعه حاضر به تحقیق در مورد کاهش احتمالی ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی محدود بود، اما نتایج آن نشان میدهد که کاهش مصرف نمک فواید دیگری نیز خواهد داشت، به خصوص که خوردن نمک زیاد با انواع خاصی از سرطانها و مشکلات کلیوی مختلف مرتبط است.
منبع: العربیه