محمدحسین فلاح مهرآبادی، معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: بیش از سه میلیارد دز از حدود ۱۲ میلیارد دز نیاز سالانه کشور به انواع واکسنهای طیور، در موسسه رازی تولید میشود و این موسسه بیش از ۳۰ درصد نیاز کشور به واکسنهای طیور را تامین میکند که این واکسنها شامل واکسنهای زنده و کشته طیور است.
معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی افزود: در حوزه واکسنهای طیور، سال گذشته کل واکسن دوگانه نیوکاسل و آنفلوانزای H۹N۲ مورد نیاز کشور حدود ۶۰۰ میلیون دز بود که موسسه رازی به رغم وجود برخی مشکلات در نیمه نخست سال گذشته، توانست حدود ۶۰ درصد آن را تامین کند.
فلاح مهرآبادی می گوید: واکسن آنفلوانزای H۹N۲ از واکسنهایی است که باید بر اساس سویه غالب در گردش تولید شود و پس از همه گیری این ویروس در سال ۱۳۷۸ و جداسازی سوش اولیه واکسن آنفلوانزا تا سال ۱۳۹۸ از همان سویه واکسینال استفاده میشد، اما پس از بررسی و نمونه برداری از ۲۳۳ مزرعه درگیر این ویروس توسط تیمهای تحقیقاتی موسسه، یک سویه به عنوان سویه جدید واکسینال انتخاب شد که تیتر ایمنی زایی بسیار خوب داشته است و در برابر سویههای در گردش اثربخشی بالایی دارد.
معاون تحقیق و تولید فراوردههای بیولوژیک موسسه رازی با تاکید بر این که واکسن آنفلوانزای موسسه رازی تنها واکسن دارای سویه غالب در گردش در کشور است، گفت: این سویه در دو سال اخیر پس از بررسی مزارع متعدد به عنوان سویه غالب شناخته شد و هر زمان نیاز باشد این سوش قابل تغییر است؛ حال آن که سویه استفاده شده در سایر واکسنهای آنفلوانزای H۹N۲ وارداتی مصرفی در کشور مربوط به سالهای قبل است.
او افزود: واکسنهای مقاوم به گرما و برونشیت سویه ۷۹۳B نیز در دو سال اخیر به سبد تولیدات موسسه رازی اضافه شده است.
دکتر فلاح مهرآبادی گفت: موسسه رازی در تامین به موقع واکسن مشکلی ندارد و علاوه بر این به زودی محصولی جدید به تولیدات موسسه افزوده میشود.