کادر درمان و به ویژه جامعه پزشکان در دوران شیوع کرونا علی رغم تعطیلی همه مراکز در بیمارستان ها مشغول به ارائه خدمات سلامت بودند.

 

اول شهریور سالروز تولد پزشک شهیر و برجسته ایرانی، حکیم ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است. این نامگذاری فرصت بسیار خوبی برای معرفی بهتر ابعاد شخصیتی این فیلسوف و طبیب حاذق و نیز تبیین جایگاه و نقش ممتاز پزشک در جامعه است.

بشریت همواره نیازمند خدمات کادر درمان و به ویژه پزشکان است و این موضوع سبب شده تا رسالت سنگینی بر دوش جامعه پزشکی باشد؛ زیرا ارائه خدمات خوب و با کیفیت سبب ارتقای سلامت مردم می‌شود.

پزشکان و کادر سلامت در دوران شیوع کرونا زحمات زیادی را برای حفظ جان و سلامتی بیماران کشیدند و همه مردم ایران قدردان ایثارگری‌ها و جان فشانی‌های کادر سلامت و به خصوص جامعه پزشکی هستند.

در روزگاری که همه مشاغل تعطیل و مردم در خانه‌ها  در قرنطینه بودند، کادر سلامت  در بیمارستان‌ها در خط مقدم مقابله با بیماری ناشناخته آن زمان یعنی کرونا بودند و در این راه شهدای سلامت زیادی تقدیم این مرز و بوم کرده اند.

 

///

بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت که خود یک چشم پزشک است در خصوص سالروز تولد حکیم ابو علی سینا و روز پزشک گفت: طبابت فراتر از حرفه، شکوه، فضیلت و دشواری مسئولیت است که تصویری درخشان از دیگر خواهی و سبکی از مسئولانه زیستن را در برابر دیدگان جامعه ترسیم می‌کند. حرفه پزشکی با قداست، مجاهدت و ایثار آمیخته است و پزشکان از آن رو که با رنج‌ها و زندگی مردم عجینند، گروهی مرجع به شمار می‌آیند که در سبک زندگی و رفتار فردی و اجتماعی آحاد جامعه، تاثیری عمیق و شایان توجه دارند.

او افزود: جامعه پزشکی، سرمایه اجتماعی بزرگی است که می‌تواند الگوی عدالت و تعالی سلامت را به ویژه در دولت سیزدهم که اولویت اجتماعی آن سلامت و محرومیت زدایی است، تحقق بخشد. پزشکان مومن و وطن دوست ایرانی در حماسه مهار کرونا و در اجرای طرح‌های نوظهور و بزرگی همچون واکسیناسیون سراسری، نسخه نویسی الکترونیک و پزشک خانواده، نقشی مهم و اساسی داشته اند که فرصت را برای سپاس و قدردانی از آنان مغتنم می‌شمارم.

او گفت:  تلاش علمی در کنار توکل و استمداد از خدای متعال برای شفای بیماران، از پزشک ایرانی، چهره‌ای درخور تکریم و محرم و رازدار مردم ترسیم کرده است.

محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: فرهنگ بارور ایران زمین در سایه خرد خسروانی و تعالیم توحیدی، بزرگ مردان و شیر زنانی را تربیت کرده است که فروغ علم و اندیشه آن ها و دستان شفابخششان در سپهر دانش بشری و بر کالبد خاکی  همواره راهگشا و مرهم بوده است.

او افزود: آنانی که با همه‌ی بی‌مهری‌ها و ناملایمتی‌های روزگار در ضمیر خویش رضای پروردگار را می‌جویند و دلخوش به دعای خیر هموطنان و هم کیشان، شب از روز نشناخته، بر بالین دردمندان و نیازمندان به واسطه‌ فیض الهی امید و حیات می‌بخشند. روز داروساز و پزشک فرصتی مغتنم است تا با نگاهی عمیق و دقیق به مسیر پر صعوبت فعالیت حرفه‌مندان پزشکی به زوایای پیدا و پنهان و آینده آن توجهی بیشتر کنیم و به دور از سطحی نگری‌ها و قضاوت‌های مقطعی و با عمل به قانون و اسناد بالا دستی، تسهیل گر حرکت روبه رشد این جریان عظیم و بالنده باشیم.

///

مرادی، مدیر کل منابع انسانی معاونت توسعه وزارت بهداشت گفت: در دوران شیوع کرونا جامعه پزشکی و کادر سلامت ایثارگرانه به مقابله با بیماری کرونا و با هدف حفظ و ارتقای سلامت مردم و بیماران پرداخته اند که این موضوع با توجه با ناشناخته بودن ویروس منحوس کرونا در آن دوران کاری پسندیده و ارزشی محسوب می‌شود.

او افزود: در حال حاضر بر اساس آخرین پرونده‌های شهدای سلامت، ۲۳۵ شهید مدافع سلامت تقدیم کشور و مردم شده اند که در این بین ۶۶ نفر خانم، ۱۶۹ نفر آقا هستند.

مرادی گفت: از بین ۲۳۸ شهید مدافع سلامت ۳۸ پزشک عمومی، ۳۸ متخصص، ۴۲ پرستار و بقیه مربوط به سایر حرف گروه پزشکی هستند.

میعاد فر، رئیس اورژانس کشور به مناسبت روز پزشک گفت: درود خداوند بر پزشکان که کاستن از آلام بیماران دردمند را آرمان خود ساخته اند و  تجلی صفات شفا و رحمت  خداوند بر بستر خاک هستند.

او افزود: جامعه پزشکان  از اکسیر نور و شور و امید و عشق و انسانیت، مرهمی برای تسکین درد‌های آدمی ساخته است.

///

حسین کرمانپور، رئیس اورژانس بیمارستان سینای تهران گفت: یکی از شیرین‌ترین خاطره های ما پزشکان در بیمارستان زمانی است که بیمار با پای خودش از اورژانس و با حال مساعد خارج می‌شود.

او افزود: هیچ خاطره تلخ و ناخوشی بد‌تر از این نیست که همراه بیمار بگوید تشخیص پزشک درست یا به موقع نبوده و به پزشکی دیگری رجوع کرده و نتیجه خوبی گرفته است.

کرمانپور ادامه داد: در حال حاضر وضعیت شیوع بیماری کرونا بهتر از گذشته است و مردم متوجه شده اند که باید به موقع به پزشک مراجعه کنند. امیدوارم روزی برسد که کرونا مانند یک بیماری سرماخوردگی ساده باشد.

او گفت: دوران شیوع دلتا کرونا برای ما پزشکان بسیار سخت گذشت؛ زیرا هم کادر درمان و هم مردم عزیز بسیار درگیر شدند و فوت کردند. آرزو می‌کنم هیچ وقت آن دوران تلخ برنگردد؛ زیرا پر پر شدن بیمار برای یک پزشک بسیار سخت و غم انگیز است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۰ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
رشته طب سنتی در کنکور ایجاد کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۳ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
باشگاه خبر نگاران نظرات را به طور گزینشی منعکس می‌کند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
جامعه هدوم خیلی هم باسواد تشریف دارند. یادم است درست روز ۲۸ اسفند دچار درد شدید کلیه و علائم سنگ کلیه شدم. رفتم پیش آقای دکتر شرح ماجرا گفتم. ایشون برای کاهش درد برای من کترولاک تجویز کرد. فردای اون روز من صبح دوتا پارچ آب خوردم. ولی تا ساعت ۹ شب مثانه من پر نشد. بله من دچار renal failure یا از کار افتادگی کلیه شده بودم. مقاله های پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی جهان تاکید داشتند تزریق کترولاک حتی یک دوز به بیماران کلیوی سبب ازکار افتادگی کلیه تا جندین روز و آسیب رسیدن به کلیه می شود. از این موجود در کسوت پزشکی چندین بار با ارائه مدارک و ادله شکایت کردم فقط ۶ متر و نیم زبان داشتند که نقاله دانشگاههای نعتبر جهان حساب نیست....!!!
زمانهای قدیم برای درد کلیه ترامادول تزریق می کردند که عوارض Nsaidها را ندارد. انقدر گفتند ترامادول بد ترامادول معتاد می کنه ترامادول اخ، که طرف سم به شما تزریق می کنه که خدای نکرده معتاد نشی.
من سال ۸۵، ۴ تا ترامادول به من تزریق کردند تا الان سمتش نرفتم. این ادعا ها و عدم توجه به علم روز و پژوهش های پزشکی خیانت در پزشکی است. الان جواب کلیه های آسیب دیده من رو کی می ده. مردم خودشون باید سروقت پزشکان بی سواد و بی وجدان بروند و حق خودشون رو بگیرند؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۰ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
تو میخواستی در انتخاب پزشکت دقت کنی. اول تحقیق بعد انتخاب و مراجعه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۷ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
تا جایی که من میدونم با تزریق یک دوز کتورولاک هیچوقت کلیه نارسا نمیشه و NSAIDها باید به مدت طولانی استفاده بشن تا روی کلیه اثر بذارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید ؟ آیا بعد از چندین سال قول وقرار موقع عمل نرسیده؟
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضا
۱۷:۵۳ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
مصوبه افزایش فوالعاده خاص پرستاران چیشد؟؟؟.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۷ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
جامعه بیسواد پزشکی بفرمایید درست تر هست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
متاسفانه در چند دهه گذشته گروه هایی از جامعه پزشکی، خودخواهانه و بدون در نظر گرفتن منافع مردم و کشور، به منظور ایجاد انحصار، با اعمال نفوذ در وزارت بهداشت، از پذیرش تعداد این رشته متناسب با نیاز کشور جلوگیری کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
واللا با تمام احترام و ارزشی که برای این قشر خاص دارم اما من در چند سال اخیر خیلی بی لطفی و کم مهری از این قشر دیدم تا جاییکه نه تنها به درآمد قانونی خودشون راضی نیستند بلکه همراه بیمار رو به ازای دریافت مبلغ های اضافی و خارج از قانون با منت های فراوان آزرده خاطر می‌کنند....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
الان حقوق متخصصی که حداقل یازده سال درس خونده برابر پرستار و کارمند بیمارستانهاست.
همه در حال مهاجرت هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
اگر منظورتون از متخصصین رزیدنت‌ها هستن که باید گفت اونها هنوز دانشجون و به همین دلیل هم دریافتیشون پایینه و سختی کار یه پرستار با رزیدنت و متخصص قابل قیاس نیست
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۶:۳۵ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
بالاخره جامعه پزشکی خدوم است یا زیاده خواه و فراری از مالیات و .... ؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
طرح افزایش فوق العاده خاص پرستاران با ضریب 3 چیشد ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
وجود پزشکان و کادر درمان و بهداشت خدوم را منکر نیستم ولی بیمار بی پول محکوم به درمان نشدم است. بسیاری آزارشان، مراکز درمانی و... حاضر نیستند بیماران بی بضاعت را رایگان و یا با هزینه های کمتر درمان کنند. شاهد این مطلب ان است که فعلا پر جاذبه ترین شغل در کشور ما پزشکی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی را در کنکور زیاد کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۱ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
آی ملت چرا ماسک نمی زنید؟؟قاتلا آدم کشها آمار را مگه نمی بینید!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
در خدوم بودن پزشکان باشرف و کارکنان زحمت کش درمان شکی نیست. خدا لعنت کند مافیای دارو و تجهیزات پزشکی را که باعث بدبینی مردم به همه پزشکان میشوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
پزشکان بیچاره زیر میز بگیر و مالیات نده !!!!
خیلی بدبختند این پزشکان....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
اگر قیمت‌ها و هزینه های سال اردیبهشت ۱۴۰۱ را نسبت به اردیبهشت سال ۹۶ مقایسه کنیم :
برنج شما سال ۹۶ ده هزار تومان و سال ۱۴۰۱ بالای صد هزار تومان
رطب سال ۹۶ جعبه شش هزار تومان و سال ۱۴۰۱ بالای شصت هفتاد هزار تومان
مرغ سال ۹۶ کیلویی پنج هزار و پانصد تومان و امسال ۵۹ هزار تومان قیمت اعلام شده دولت.و پنجاه الی پنجاه و پنج فروش میرود
یک بطری شیر پگاه سال ۹۶ هزار و دویست تومان و الان بیست هزار تومان. برندهای دیگر ۲۴ هزار تومان. یعنی بیش از پانزده برابر شده.
پراید سال ۹۶ بیست میلیون تومان و سال ۱۴۰۰ در کارخانه یکصد و پنجاه میلیون و در بازار ۱۸۰ میلیون.
مسکن و اجاره هم بالای هشت برابر شده.
اما:
ویزیت پزشک متخصص سال ۹۶ سی و هشت هزار تومان و امسال ۱۰۴ هزار تومان بوده. یعنی دو و نیم برابر شده.

یعنی همه قیمت‌ها ده برابر را رد کرده و ویزیت پزشک دو و نیم برابر شده! انوقت پزشکان زیاده خواه هستند و به مردم اجحاف کرده اند !!! که طی پنج سال تعرفه شان دو و نیم برابر شده. اما خودرو ساز . تولید کننده و فروشنده و قیمت گذار شیر و پنیر و برنج و رطب و مرغ و مسکن و اجاره و .... که قیمت‌هارا با نظر موافق دولت بلکه با دستور دولت تعیین قیمت از طرف دولت ( چه دولت قبلی و چه دولت فعلی) را بیش از ۱۰ برابر کرده اند نه زیاده خواهند و نه در حق مردم اجحاف کرده اند !!!
چرا پزشکان زیاده خواهند ؟؟!!!
زیرا :
با تعرفه هایی که نصف افغانستان و یک ششم عراق و یک دهم ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس است خدمت ارائه می‌کنند.
انوقت آنها که مدارکشان مکاتبه ایی و از راه دور اخذ شده مثلا در فولاد ۹۳ هزار میلیارد تومان دزدی می‌کنند در سکوت و در فضای ایجاد شده از شانتاژ رسانه ایی که پزشکان کارت خوان ندارند ... پزشکان فرار مالیاتی دارند....
پزشکان زیاده خواه هستند ... پزشکان ... پزشکان ....پزشکان.....
البته باشگاه خبر نگاران بعید است اینگونه نظرات را منعکس کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۰۲ شهريور ۱۴۰۱
فقط که حق ویزیت نیست هزار تا مزایای دیگه هست که شما چون به نفعتون نیست ازشون اسمی نمیبرین
پس اگه اینقدر دریافتی‌تون کمه چه نیازی هست که سقف کارانه به ۱۲۰ میلیون رسونده بشه؟! حداقل حقوق ۵ تا ۶ میلیونه که تا هفت برابر اون مثل همه‌ی کشورهای دیگه نوش جونتون ولی ازون بیشتر ظلم در حق همه‌ی مردمه