هادی امیری پیرامون اقدامات انجام شده در زمینه اقتصاد دانشبنیان در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در یک سال اخیر اتفاق متمایزی که در دانشگاه اصفهان رقم خورد، ایجاد ناحیه نوآوری بود و در این راستا ضلع شمالی دانشگاه را به ناحیه نوآوری اختصاص دادیم، اظهار داشت: ناحیه نوآوری بازار و بستری برای ملاقات متقاضیان و عرضهکنندگان خدمات دانشبنیان است.
او افزود: در این راستا تلاشمان این است که از سمتی اساتید و دانشجویان را توانمند کنیم تا عرضهکننده کسب و کارها باشند و از سمتی صنایعی را به ناحیه نوآوری بیاوریم تا متقاضی این کسب و کارها باشند.
امیری با بیان اینکه یکی از شرکتهای صنعتی در ناحیه نوآوری دانشگاه مستقر شده است و دیگری نیز در حال ورود به مجموعه است، خاطرنشان کرد:در تلاشیم تا در شتابدهی کسب و کارهای دانشبنیان نقش مؤثرتری داشته باشیم تا در نهایت تقاضای صنایع دانشبنیان شکل بگیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان پیرامون محور دوم اقدامات انجام شده در زمینه اقتصاد دانشبنیان تصریح کرد: مرکز نوآوری و کارآفرینیمان را بازیابی کردیم و در این راستا با تغییر مدیریت مجموعه گشایش خوبی در زمینه تعداد شرکتهای پذیرش شده اتفاق افتاد و حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشته و دنبالیم ساختمانی جدید ایجاد کنیم.
او یادآور شد: در محور سوم، در راستای آموزش دانشجویان در حوزه کسب و کار دانشبنیان تقریباً در هر رشتهای، درسی ۲ واحدی ارائه کردیم که بخشی از آن را صاحبنظران مباحث کارآفرینی ارائه میدهند و بخشی از کلاس نیز تجربیات افراد موفق در راهاندازی کسب و کار دانشبنیان منتقل میشود و اقدام آخر نیز این است که در معاونت پژوهشی دفتر هدایت شغلی را فعالتر کردیم تا با توجه به شعار سال حوزه کسب و کارهای دانشبنیان را به دانشجویان معرفی کند.
امیری در ادامه پیرامون جزئیات ناحیه نوآوری دانشگاه تصریح کرد: ناحیه نوآوری حدود ۳۲ هکتار مساحت دارد که شامل فضای ورزشی، فرهنگی و دیگر موارد میشود و در تلاش برای حفظ آنها هستیم همچنین مکانیابی کلی انجام دادیم و قصد داریم حدود ۶۰ درصد را به صنایع خلاق و ۴۰ درصد را به کسب و کارهای دانشبنیان در حوزه فنی، مهندسی اختصاص دهیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با یادآوری اینکه دانشگاه اصفهان قصد دارد محور خود را مباحث علوم انسانی، صنایع خلاق و نوآوریهای نرم قرار دهد، گفت: امیدواریم در موضوع اشتغال شتابدهی داشته باشیم، بخش زیادی از دانشجویانمان را با این حوزه آشنا کنیم و دانشگاه محلی برای توانمندسازی دانشجویان باشد تا در نهایت در دیگر حوزهها کسب و کار خود را راهاندازی کنند.
او در پایان پیرامون بودجه اختصاص یافته به ناحیه نوآوری عنوان کرد: با توجه به محدودیتهای بودجه دولت، در مدیریت قبلی نوآوری در این زمینه صورت گرفته است به این روال که صنایع بزرگ را دعوت میکردند و تلاش میکردند ساختمانهای قدیمی را بازسازی و آنها را تبدیل به ناحیه و کارخانههای نوآوری کنند، در همین راستا از معاونت علمی ریاست جمهوری حدود ۴۶ میلیارد تومان برای بازسازی ناحیه دریافت کردیم و دیگر امور نیز هزینههایی دارد و امیدواریم با کمک بخش خصوصی و معاونت ریاست جمهوری مبلغ قابل توجهی در این ناحیه هزینه شود.
منبع:فارس