رحیمی نائب رییس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعتبار این طرح را ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: این خط به عنوان منبع تغذیه اصلی گاز شهری منطقه محسوب میشود.
رحیمی افزود: مسیر گازرسانی به شهرستان زابل از شهر زاهدان شروع شده و در قالب دو گستره مجزا گاز را به زابل میرساند.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این طرحهای علاوه بر گازرسانی به شهرها و استفاده عموم مردم، توسعه صنعت در این منطقه است، افزود: گستره اول، زاهدان - دوراهی دشتک به طول ۱۰۹ کیلومتر و قطر ۳۶ اینچ اجرا شده است که در طول مسیر نیروگاه در دست احداث زاهدان، کارخانه سیمان زابل و شهرهای واقع در مسیر را از نعمت گاز بهره مند میکند.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: با پایان یافتن گستره اول در منطقه دوراهی دشتک، گستره دوم، دوراهی دشتک - زابل به قطر ۲۴ اینچ و طول ۱۱۰ کیلومتر واقع شده است که در مسیر خود شهر صنعتی رامشار را تغذیه و در نهایت به شهر زابل میرسد که از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: این دو گستره توسط دو پیمانکار مجزا و در قالب دو قرارداد اجرا شده است که این تمهید، سبب تسریع در روند اجرا و بهرهگیری بیشتر از ظرفیت پیمانکاران توانمند داخلی شده است.
وی افزود: طرح ایرانشهر _ پالیزان _ خاش و میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان هم در چند ماه آینده به بهره برداری میرسد.
رحیمی با بیان اینکه علاوه بر طرحهای در دست اجرا، ۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله گاز دیگر نیز برای تکمیل گازرسانی به شهرهای باقیمانده این استان برنامهریزی شده است، تاکید کرد: با ساخت این خطوط همه شهرهای این استان از نعمت گاز بهرهمند میشوند.
علیپوری مجری طرح خط لوله سراسری به استان نیز گفت: خط لوله گاز زاهدان دو راهی دشتک زابل بطول ۲۱۹ کیلومتر انجام و امروز به بهره برداری رسید.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بخش عمدهای از خطوط اصلی زابل به اتمام رسیده است.
میرشکاری مدیر عامل شرکت گاز استان نیز گفت: در شمال سیستان و بلوچستان در مناطق ادیمی، دوست محمد، محمد اباد و زهک کار شبکه گاز رسانی در داخل شهرها به ۹۶ درصد رسیده است
وی با بیان اینکه در این طرح روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز تحت پوشش گازرسانی قرار میگیرند ادامه داد: این طرح در شهر زابل نیز با اجرای ۲۰۰ کیلومتر و همچنین انجام ۶۰ کیلومتر باقی مانده امسال به بهره برداری میرسد.