تیمی از محققان در تازه‌ترین مطالعات خود دریافتند واکسن مالاریای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت، اثربخشی کوتاه مدت دارد.

تحقیقات دانشمندان بینش‌های جدیدی را در مورد نحوه واکنش سیستم ایمنی کودکان به واکسن مالاریا RTS,S ارائه کرده است.

امید است این بینش که در مجله BMC Medicine منتشر شده است، بتواند برای بهبود واکسن و نحوه تجویز آن برای محافظت بهتر از کودکان در معرض خطر استفاده شود. در حال حاضر، دو سوم مرگ و میر ناشی از مالاریا کودکان زیر پنج سال هستند.

واکسن RTS,S تنها واکسن مالاریاست که توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) برای کودکان ساکن در مناطقی با انتقال متوسط ​​تا زیاد مالاریا پلاسمودیوم فالسیپاروم توصیه شده است اما به گفته پروفسور جیمز بیسون، رئیس آزمایشگاه ایمنی و واکسن‌های مالاریا برنت و نویسنده ارشد این تحقیق، محدودیت‌هایی دارد.

واکسن (RTS,S) اثر محافظتی بالا و دوام زیادی ندارد و پاسخ به آن اغلب در کودکان خردسال خوب نیست.

این تحقیق نتایج یک کارآزمایی بالینی فاز دوم واکسن RTS,S را در کودکان خردسال در مناطق بومی مالاریا در موزامبیک تجزیه و تحلیل کرد.

تحقیقات قبلی برنت نشان داده است که آنتی‌بادی‌های تولید شده در خون می‌توانند انگل‌های مالاریا را رنگ کنند تا سلول‌های ایمنی آن‌ها را شناسایی کرده و از بدن شما پاک کنند، این یک پاسخ ایمنی محافظتی به این بیماری است.

تجزیه و تحلیل نشان داد که توانایی واکسن که تنها۳۰ تا ۵۰ ٪ کارآمد است، برای ایجاد پاسخ ایمنی محافظتی نسبتا متوسط است.

دکتر فنگ یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: ما متوجه شدیم که به طور کلی این پاسخ‌های ایمنی به سرعت کاهش می‌یابد که نشان دهنده کاهش اثر مقاومتی واکسن در عرض یک سال است.

مشاهدات مهم دیگر این بود که کودکانی که بیشتر در معرض مالاریا قرار داشتند، پاسخ کمتری به واکسن داشتند.

اگر مواجهه مکرر با مالاریا سیستم ایمنی کودک را تغییر داده باشد، زمانی که واکسن مالاریا به آن‌ها داده می‌شود، پاسخ خوبی از خود نشان نمی‌دهند.

این یافته‌های تحقیقاتی سرنخ‌هایی را در مورد چگونگی پالایش یا ساخت واکسن RTS,S برای تولید بهتر پاسخ‌های محافظتی و در نتیجه محافظت بهتر در برابر مالاریا ارائه می‌دهند.


بیشتر بخوانید


منبع: مدیکال اکسپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.