مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: هم اکنون ۹۰ درصد جوجه اجداد در کشور تولید می شود و طی برنامه ۵ ساله به خودکفایی می رسیم.

آقای ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: ۷۰ تا ۷۵ درصد سهم تامین جوجه اجداد متعلق به سازمان اقتصادی کوثر بود، اما در تولید گوشت مرغ سهم جدی نداریم.

به گفته او، سال ۹۸ با جدی شدن تحریم ها و اخباری مبنی بر تحریم نژاد خارجی، بنابر دستور مقام‌معظم رهبری احیای مرغ ارین در دستور کار قرار گرفت که کشتارگاه ها و مرغداران به سبب ضریب تبدیل بالا و وزن‌ پایین تمایلی نداشتند.

فخاری می گوید: از طریق راهبردهای میانبری بدنبال تامین نیاز کشور و بی نیازی در واردات هستیم، بی آنکه در ضریب تبدیل مشکل داشته باشیم یا بر قیمت مرغ اثر بگذارد.

بنابر گفته این‌فعال اقتصادی، نژاد آرین به دلیل ضریب تبدیل بالا در سال ۸۰ کنار گذاشته شده بود و هم اکنون مقاومت هایی برای بالا بودن ضریب تبدیل دان بین مرغداران وجود دارد، اما اهمیت تامین امنیت غذایی این نژاد دو چندان است چرا که این نژاد کاملا ایرانی است و هیچ وابستگی به کشورهای خارجی نداریم.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر‌گفت: در سازمان اقتصادی کوثر این ظرفیت وجود دارد که ظرف مدت زمان ۵ سال علاوه بر نژاد آرین، نژاد دیگری در داخل ایجاد شود که همه نیاز کشور را تامین کند.

به گفته او، واردات نژاد از کشور دیگر تهدید تغییرات ژنتیکی یا همان ترور بیولوژیکی می تواند در بر داشته باشد که ضربه مهلکی به اقتصاد وارد می کند.

این مقام مسئول گفت: شرکتی که سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان بیشتر نتوانست دانه روغنی خریداری کند، اما هم اکنون به رغم حذف ارز، یک‌هزار میلیارد تومان خریداری کرده است.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر می گوید: در دوره قبل سه میلیون یورو ارز ترجیحی برای واردات دام گرفتند که ۲ سوم آن وارد نشده است، همچنین در برهه ای کسی مدیریت تخم ماهی چشم زده را برعهده داشت که خود بزرگترین وارد کننده عمده این محصول بود، در مقطعی تولید این ماهی در داخل همه از بین رفت، آیا این امر‌چیزی جز تضاد منافع است که کار تولید را به واردکننده محصول می دهیم.

او گفت: با توجه به تخلفات و فساد در دولت قبل ۵۰ درصد مدیران عامل و ۳۰ درصد هیئت مدیره ها تغییر دادند و پرونده قضایی بدین‌منظور تشکیل شده است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار