بهمن امیری مقدم استاندار کرمانشاه در مراسم آغاز بهره برداری از فاز اول (اضطراری) تصفیه خانه آب غدیر کرمانشاه، با بیان اینکه تا حدود یکسال دیگر این پروژه به صورت کامل اجرا خواهد شد، گفت : باتوجه به کاهش شدید نزولات آسمانی و کمبود آب شرب شهری، تلاش کردیم تا در اجرای این پروژه تسریع صورت گیرد.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: کرمانشاه از جمله استانهایی است که به دلیل کاهش نزولات آسمانی طی چند سال اخیر تنش آبی نگران کنندهای دارد، بنابراین از سال گذشته که وارد این استان شدم، قرارگاه عملیاتی آبرسانی استان را تشکیل دادیم که جمعا طی این مدت ۴۲ جلسه کاربردی داشته است.
وی با بیان اینکه برگزاری این نشستها منتج به این شده که امروز کرمانشاه از نظر تامین آب شرب شهری مشکل نگران کنندهای نداشته باشد، عنوان کرد: راه اندازی فاز اضطراری تصفیه خانه غدیر هم از جمله تصمیمات این قرارگاه بوده که برای رفع کمبود آب شرب شهر کرمانشاه گرفته شد.
امیری مقدم به مشکلات قطعی آب و برق مردم و صنایع کرمانشاه در تابستان سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: امسال تلاش کردیم با تمهیدات اندیشیده شده این مشکل را به حداقل برسانیم و مردم هم آن را به خوبی لمس کردند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش میشود مشکل تامین آب شرب شهر کرمانشاه بصورت کامل حل شود، عنوان کرد: برای راه اندازی فاز اضطراری تصفیه خانه غدیر که حدود دو متر مکعب در ثانیه آب را وارد مدار شهری میکند، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار گذاشتیم.
استاندار کرمانشاه اضافه کرد: راه اندازی فاز اضطراری این تصفیه خانه ظرف مدت کوتاهی و با یک کار جهادی صورت گرفت که نشان میدهد با کارهای جهادی میتوان قدمهای بزرگی را برداشت.
وی با بیان اینکه بهره برداری کامل از این پروژه سال آینده انجام میگیرد، گفت: برای تکمیل آن در سفر رئیس جمهور به کرمانشاه حدود ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که انتظار داریم دستگاه متولی با همین میزان اعتبار کار را به اتمام برساند.
امیری مقدم اعلام کرد: در کنار اینکه ما تلاش میکنیم تا کمبود آب شرب شهر کرمانشاه را رفع کنیم، از مردم هم میخواهیم که در مصرف آب صرفه جویی داشته باشند تا بتوانیم این نعمت ارزشمند و گرانقدر الهی را برای نسلهای بعدی هم حفظ کنیم.
وی یادآورشد: متاسفانه کاهش نزولات آسمانی نگرانیهای زیادی را به همراه داشته، بگونهای که سراب قنبر، سراب تاق بستان و سراب نیلوفر یا خشک شده اند و یا میزان آبدهی بسیار کمی دارند که یکی از عوامل آن برداشت نگران کننده آب از طریق چاههای اطراف آن است.
استاندار کرمانشاه با تاکید براینکه شرکت آب و فاضلاب و شرکت آب منطقهای کرمانشاه باید برای شناسایی و برخورد با چاههای غیرمجاز بصورت جدی پای کار باشند، عنوان کرد: امسال ۶۰۰ روستای استان با تنش آبی مواجه بودند که با کمک دستگاههای دولتی، نهادهای نظامی و بخش خصوصی آب شرب آنها را تامین کردیم.
وی اضافه کرد: از طرفی باید انتقال آب از طریق شبکه توزیع کرمانشاه که دچار فرسودگی شده را اصلاح کنیم که البته این مشکل در کل کشور نیز وجود دارد.
امیری مقدم خواستار برخورد جدی با انشعابات غیرمجاز آب شد .