مطالعات نشان می‌دهد واکسن‌های به روز شده کرونا در آمریکا و انگلیس، تاثیری مشابهی با واکسن‌های قبلی دارند.

واکسن‌های جدید مخصوص اومیکرون، محافظتی مشابه با تقویت کننده‌های موجود ارائه می‌دهند. یک مطالعه نشان می‌دهد که واکسن‌های جدید کرونا که در آمریکا و انگلیس تایید شده‌اند، تقریبا همان حفاظت واکسن‌های موجود را ارائه می‌کنند.

در روز‌های آینده، مردم آمریکا و انگلیس جزو اولین کسانی خواهند بود که نسل جدیدی از واکسن کووید-۱۹ را دریافت خواهند کرد. این انتظار می‌رفت که واکسن‌های به‌روزرسانی شده (بر اساس انواع اومیکرون) محافظت قابل‌توجهی نسبت به واکسن‌های قدیمی‌تر مبتنی بر ویروسی که در سال ۲۰۱۹ پدیدار شد، ارائه دهند؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که تقویت‌کننده‌های به‌روز شده به نظر می‌رسد که محافظتی مشابه با دوز اضافی از واکسن‌های قدیمی را ارائه می‌دهند. به‌ویژه وقتی صحبت از دور نگه‌داشتن افراد از بیمارستان می‌شود.

جان مور، دانشمند واکسن در Weill Cornell Medicine در شهر نیویورک که در مدل سازی شرکت نداشت، می‌گوید: «این نوعی سپر فوق العاده در برابر عفونت در مقایسه با آنچه می‌توانستید دو هفته پیش یا یک ماه پیش داشته باشید نیست. مور استدلال می‌کند که تنظیم کننده‌های آمریکا و انگلیس باید اثربخشی بالقوه واکسن‌های به روز شده را قبل از مجوز آن‌ها در نظر می‌گرفتند.

انواع کووید که به سرعت در حال تکامل هستند، به روز رسانی واکسن را پیچیده می‌کند

انگلیس اولین کشوری بود که این واکسن‌های «دو ظرفیتی» را که بر اساس دودمان Omicron BA.۱ و توالی اصلی SARS-CoV-۲ شناسایی شده در ووهان چین هستند، تایید و خیلی زود آن‌ها را عرضه خواهد کرد.

کارآزمایی‌های کوچک اثربخشی

آزمایش‌های کارآمدی در مقیاس بزرگ نشان داد که نسل اول واکسن‌های کووید-۱۹ خطر ابتلا به بیماری را تا بیش از ۹۰ درصد کاهش می‌دهد، اما چنین مطالعاتی که شامل اختصاص تصادفی ده‌ها هزار نفر برای دریافت واکسن یا دارونما و پیگیری افرادی که آلوده شدند، ممکن یا اخلاقی نیست.

اکثر این کارآزمایی‌ها نشان دادند که واکسن‌های به‌روز شده که نه تنها بر اساس اومیکرون، بلکه انواع قدیمی‌تر از جمله بتا نیز ساخته شده‌اند، در این اندازه گیری نسبت به واکسن‌های اصلی کمی بهتر عمل کردند.

تیمی به رهبری دبورا کرومر، یک مدل‌ساز ریاضی در دانشگاه ولز جنوبی (UNSW) در سیدنی استرالیا، در تلاش برای درک نتایجی مانند مدرنا، تمام نتایج آزمایش‌های به روز شده واکسن را که می‌توانستند بیابند و همچنین مطالعات مربوط به دوز چهارم واکسن اصلی را بررسی کردند؛

هر دو نوع واکسن سطوح آنتی بادی را به طور سرسام آوری بالا می‌بردند، اما نسخه‌های به روز شده این کار را به سطوحی به طور متوسط ​​۱.۵ برابر بیشتر از واکسن‌های قدیمی بر اساس توالی اصلی سارس-کوو-۲ انجام دادند.

مطالعات نشان می‌دهد سطوح بالاتر آنتی بادی‌های خنثی کننده برابر با محافظت بهتر در برابر کووید است، اما از آزمایش‌های به روز شده واکسن مشخص نبود که چقدر ممکن است موثرتر باشند.

دانشمندان دیگر تصمیم به دنبال تقویت‌کننده‌های متنوع را زیر سوال می‌برند، در حالی که سود آن بسیار ناچیز است. مور نگران است که مردم گمراه شوند و تصور کنند واکسن‌های به روز شده بسیار موثرتر از واکسن‌های موجود هستند و ممکن است خود را در معرض خطرات عفونت بیشتری قرار دهند.

پل آفیت، دانشمند واکسن در بیمارستان کودکان فیلادلفیا در پنسیلوانیا که یکی از دو عضو کمیته مشورتی FDA بود که علیه به‌روزرسانی واکسن‌های کووید-۱۹ رای دادند، می‌گوید تحلیل کرومرز بر بدبینی او تاکید می‌کند. او می‌گوید: «اگر این واکسن موثرتر از واکسن‌های فعلی نیست، پس چرا آن را توزیع کنیم. شما تاثیر بسیار کمی بر بروز بیماری شدید خواهید داشت.»

کرومر می‌گوید در درازمدت، احتمالا توسعه واکسن‌های مبتنی بر نوع منطقی است، اما این ایده که آن‌ها باید دقیقا با سویه‌های ویروسی در گردش مطابقت داشته باشند، غیرواقعی است و زمانی که واکسن‌های بسیار موثر از قبل در دسترس باشند، نتیجه معکوس دارد. مهم‌ترین تقویت کننده واکسنی است که در واقع دریافت می‌کنید.


بیشتر بخوانید 


منبع: nature

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار