معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان از برگزاری اجلاسی با عنوان «بدون تأخیر» با موضوع مدیریت منابع آب در فلات مرکزی ایران، در کلانشهر اصفهان خبر داد.

سعید امامی گفت: اجلاس مدیریت منابع آب در فلات مرکزی ایران که دبیری آن را حمیدرضا صفوی معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان و از فعالان حوزه آب و محیط زیست بر عهده دارد، با رویکردی علمی در آینده نزدیک برگزار می‌شود.

او افزود: محیط زیست تالاب و رودخانه، فرونشست، فقه و حقوق آب و مصارف، منابع و دستاورد‌های آتی، چهار محور اصلی این رویداد خواهد بود.

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان گفت: مدعوین این برنامه از استادان دانشگاه، متخصصان و مدیران سطح استانی و ملی خواهند بود.

امامی همچنین اظهار داشت: طراحی سلسله گفتگو‌های آبی با عنوان "آری یا نه" از دیگر برنامه‌هایی است که با همکاری کنسرسیوم محیط زیست در اصفهان برگزار می‌شود.

او تصریح کرد: این برنامه که برای لایه‌های نُخبگانی طراحی شده است از اوایل مهر تا پایان امسال در قالب ۱۲ جلسه برگزار و ۱۲ موضوع مهم به صورت مناظره اساتید متخصص بررسی خواهد شد.

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان در باره دبیرخانه زاینده‌رود که چندی پیش در این کلانشهر تشکیل شد، گفت: این دبیرخانه پیگیر مطالبات اصفهان از طریق گفتگو و فرهنگ‌سازی است.

امامی ادامه داد: با هدف همگرایی میان نظرات تخصصی، افزایش سواد مردم در باره آب و زاینده‌رود، اجماع بین کارشناسان، حساس سازی جامعه و ترویج فرهنگ گفتگو، برنامه‌های شاخصی از سوی دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود برنامه‌ریزی شده است.

او اضافه کرد: رسالت اصلی این دبیرخانه پیگیری مطالبات مربوط به احیای زاینده‌رود از مسیر فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی است.

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر همگرایی در حوزه‌های تخصصی آب زاینده‌رود در سطوح استانی و ملی وجود ندارد و مباحث کارشناسی و علمی در باره این رودخانه فراوان است که خود به مانعی بزرگ برای حل بحران زاینده‌رود تبدیل شده است.

امامی گفت: در سفر اخیر رییس جمهور به اصفهان کوشیدیم تا کلیدواژه‌ها و عوامل اصلی ایجاد بحران زاینده‌رود را در تابلو‌های شهری یادآور شویم تا به اطلاع هیات همراه رییس جمهور برسد و انگیزه بیشتری برای حل این بحران ایجاد کند، چنانکه یکی از موانع، همین نظرات غیرکارشناسی است که مساله زاینده‌رود را به بحرانی پیچیده و آشفته تبدیل کرده که حل آن از توان بسیاری افراد خارج است.

در سال‌های اخیر به دلیل اجرای طرح‌های انتقال آب از حوضه آبریز زاینده‌رود به دیگر مناطق و برداشت‌های غیرقانونی که سبب خشکی این رودخانه شده، تخصیص حقابه‌ها بدرستی صورت نگرفته که در نتیجه آن کشت و کار کشاورزان و تداوم حیات پهنه‌های زیست محیطی استان اصفهان مانند تالاب بین‌المللی گاوخونی با چالش‌هایی روبه‌رو شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.