مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: عشایر تا ۳۰ شهریورماه مراتع استان را ترک کنند.
آقای احمدی افزود: ماموران حفاظتی منابع طبیعی در صورت مشاهده دام در مراتع پس از ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، پرونده متخلف را تشکیل و از طریق مراجع قضایی پیگیری میکنند.
وی گفت: قطعا برای افرادی که فصل کوچ را رعایت نکنند عقوبت کیفری در نظر گرفته میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری چهارمحال و بختیاری گفت:۱۹ هزار خانوار عشایری با ۱۳۶ هزار نفر جمعیت به مناطق عشایری شهرستانهای ایذه، مسجد سلیمان، لالی و اندیکا در خوزستان کوچ میکنند.
آفای احمدی افزود:عشایر در این کوچ با گذراندن بیش از هزار کیلومتر از ایلراههای بازفت، هزار چمه، چلو و شیمبار، دزپارت، تاراز و کوه سفید به مناطق گرمسیری میروند.
وی افزود: این تعداد خانوار عشایری یک دوره ۷ ماهه را به همراه یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در مناطق قشلاقی سپری میکنند.
مال کنون -کوچ - عشایر از جلوههای اکوتوریسمی است که تاثیر عمیقی بر مولفهای مختلف فرهنگ عشایر مانند ادبیات، موسیقی، سبک زندگی و حتی پوشش آنان برجا گذاشته است.
بیشتر بخوانید
تنوع نژادی، ادیان گوناگون، گویشهای متفاوت، جشنها و بازیهای محلی، مراسمهای آیینی، رقص، غذاهای لذیذ، مشاغل سنتی و پوششهای رنگارنگ برخی از جلوههای فرهنگ چند هزار ساله ایرانی است که توان بالقوهای را برای رونق گردشگری کشور به ارمغان آورده است.
این جذابیتهای منحصر به فرد گردشگری در صحنه رقابتهای بینالمللی برگ برنده کشورها محسوب شده و از این منظر، «گردشگری عشایری» میتواند کلید طلایی گمشده رونق بازار گردشگری باشد.