حامد یزدی مهر، بعد از ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران، ضمن تشریح اقدامات و تمهیدات ستاد مدیریت بحران استانداری تهران برای برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم اربعین در داخل و خارج از کشور اظهار داشت: پیرو برگزاری جلسه کمیته امداد و نجات ستاد اربعین استان تهران تمامی دستگاههای ذی مدخل مدیریت بحران پای کار آمدند و همه تلاشها جهت خدمت رسانی به زوار اربعین حسنی مهیا شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران با بیان اینکه ستاد اربعین استان تهران در سه نقطه شامل استان مرزی مهران، شهر نجف در صحن حضرت زهرا و کربلا مستقر هستند گفت: از روز چهارشنبه ۱۶ شهریور ماه طرح امداد و نجات در اربعین حسینی (ع) آغاز و به مدت ۲۱ روز تا روز سه شنبه پنجم مهرماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت که در صورت ضرورت تمدید میشود.
یزدی مهر با تاکید بر اینکه ضروری است که خدمات به شایستهترین شکل ممکن ارائه شود گفت: تعداد یک هزار و ۲۰۵ مرکز عملیاتی امداد و نجات به تفکیک یک هزار و ۱۴۹ مرکز درون مرزی و ۵۶ مرکز برون مرزی برای عملیات امداد و نجات در نظر گرفته شده است.
وی به آمادگی و حضور ۱۰ قرارگاه مرزی اشاره کرد و عنوان داشت: یک قرارگاه در مهران، سه قرارگاه در شلمچه، خسروی و چزابه و شش قرارگاه فرعی برای طرح امداد و نجات آماده به خدمت هستند و ۵۴۷ پایگاه پشتیبان امداد و نجات بین شهری و ۴۴۹ شعبه پشتیبان شعب شهرستانی نیز تمهید شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران به تعداد کل نیروهای ستادی و عملیاتی طرح امداد و نجات استان اشاره کرد و افزود: در این طرح چهار هزار و ۵۹۹ نفر روز و مشارکت ۱۵ هزار نیروی متخصص کادر و داوطلب پیش بینی شده است.
یزدی مهر در خصوص تعداد کلی قرارگاهها و نیروهای عملیاتی گفت: در قرارگاه مرزی ۱۰ مرکز با ۳۸۴ نفر نیروی امدادی و ۱۶۹ دستگاه خودروی عملیاتی، در استانهای مرزی ۱۱۶ مرکز با ۴۶۴ نفر نیروی امدادی و ۱۲۷ دستگاه خودروی عملیاتی، در استانهای معین و پشتیبان، ۱۰۲۳ مرکز با ۳۵۴۹ نفر نیروی امدادی و ۴۱۴۰ دستگاه خودروی عملیاتی، و تعداد فعالان در عراق، ۵۶ مرکز با ۲۰۲ نفر نیروی امدادی و ۷۲ دستگاه خودروی عملیاتی پیش بینی شده اند و ۱۹ فروند بالگرد که چهار فروند در مرزهای خروجی و ۱۵ فروند در استانهای معین و مرزهای ورودی مستقر خواهند بود.
وی اظهار داشت: مجموعاً در قرارگاههای مرزی ۱۱۶ پایگاه که ۶۱ پایگاه ثابت و ۵۵ پایگاه موقت است حضور مؤثر و مستمر برای خدمت رسانی دارند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری تهران به گسیل منابع لجستیکی با توجه به طرح امداد و نجات مدیریت بحران استان اشاره کرد و بیان داشت: برای این موضوع ۶۵ آمبولانس، ۳۲ خودرو نجات، ۲۸ خودروی دو کابین، ۳۴ موتورسیکلت، ۱۰ وسیله ارتباطی، ۱۰ فروند بالگرد پیش بینی شده است.
وی گفت: از لحاظ منابع انسانی نیز تمهیدات به بهترین شکل اندیشیده شده و ۳۸۴ نفر اعم از ۲۰۲ نفر از پرسنل و ۱۸۲ نجاتگر در قرارگاههای مرزی حضور خواهند داشت.
یزدی مهر در خصوص اعزام خودروهای امدادی به کشور عراق گفت: ما در هفت منطقه کربلا، نجف، مسیر نجف تا کربلا، حله، کاظمین و سامرا و ستاد عملیاتی اعزام خواهیم داشت که ۱۶ تریلی حمل دارو به ستاد عملیاتی، ۵۰ دستگاه آمبولانس که به ترتیب ۱۸ دستگاه به کربلا، ۱۰ دستگاه به نجف، ۱۰ دستگاه به مسیر نجف تا کربلا، دو دستگاه به حله، چهار دستگاه به کاظمین، و چهار دستگاه سامرا، و دو دستگاه به ستاد عملیاتی اعزام میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران به اعزام شش اتوبوس آمبولانس به تفکیک چهار دستگاه به کربلا و دو دستگاه به نجف اشاره کرد و گفت: مجموعاً ۸۰ نفر داوطلب تخصصی و ۱۲۲ نفر از پرسنل به کشور عراق به عنوان تیمهای عملیاتی اعزام خواهند شد.