عضو مرکز بین المللی قنات کشور دراین همایش با ابراز خرسندی از ثبت تمدن قناتی قصرقند و ثبت هشت رشته قنات این شهرستان در فهرست آثار ملی کشور، بر آسیب شناسی و گردشگری قنات در این شهر تاکید کردند.
محمد برشان افزود:قنات کرگدان قصرقند فراتر از آثار جهانی است و با ثبت این قنات در فهرست آثار ملی، جهان شهرستان قصرقند مقصد گردشگری قنات در سیستان و یلوچستان خواهد شد.
عدنان حسینی رئیس میراث فرهنگی و گردشگری خلیچ فارس و دریای عمان نیز در این همایش با اشاره به رونق گرشگری قنات در سطح کشور گقت: تاکنون ۱۱رشته قنات در سطح جهانی به ثبت ملی رسیده است و قنات کرگدان قصرقند نیز ظرفیت ثبت جهانی، دارد که، در صورت تحقق آن این شهرستان مقصد گردشگری سیستان و بلوچستان خواهد شد
سرپرست فرماتدلری قصرقند هم در این همایش با اشاره به پتانسیلها و ظرفیتهای گردشگری شهرستان قصرقند گفت: با ثبت تمدن قناتی قصرقند گردشگری و کشاورزی نیز میتواند در قصرقند رونق بگیرد.
سایگانی افزود: قرارگیری ٨ رشته قنات استر آباد، محتاج کهن، امام آباد، نو آباد، سوردو، نژنژ، کرگدان و مدی کهن قصرقند در فهرست میراث ملی موقعیت ممتازی به حوزه قناتی استان سیستان و بلوچستان به ویژه شهرستان قصرقند داده است و بزودی ثبت قنات کرگدان در فهرست جهانی نیز آغاز خواهد شد و انتظار، داریم اداره کل میراث فرهنگی استان در این راستا تلاش کند.