شریعتی، مسئول موکب مجازی راه امام حسین (ع) درباره برنامه راه گفت: در سال ۱۳۹۷ تعدادی دانشجو و طلاب به این نتیجه رسیدند که نرمافزاری برای ارائه خدمات مردمی در اربعین راهاندازی کنند؛ بنابراین یک موکب مجازی به نام موکب به راه حسین تشکیل دادند و در فرآیند دو ماهه زیرساخت آن را طراحی کردند.
شریعتی ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ این امکان فراهم بود که هر کدام از خادمین، مواکب و هیئتها که میخواهند خدماتی مانند پذیرایی، اسکان و ... ارائه دهند، در نرمافزار راه ثبت کنند و هر کدام از زائران هم میتوانستند خدمات ارائه شده خادمین را در هر نقطه از کشور یا عراق دریافت کنند.
به گفته مسئول موکب مجازی راه امام حسین (ع)، در سال ۱۳۹۸ این امکان فراهم شد که مواکب بزرگ عراق ورود، خروج و اسکان زائران را مدیریت کنند. به این ترتیب، زائر در نرمافزار درخواست میداد و مدیر موکب میتوانست درخواست زائر را بپذیرد یا رد کند. بنابراین، ورود و خروج زائران در مواکب چند هزار نفری ثبت میشد.
شریعتی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل همهگیری کرونا برنامهای برگزار نشد، افزود: در سال ۱۴۰۱ هر دو خدمات سالهای پیش را ارائه میدهیم. یعنی هم خادمین میتوانند خدمات خود را ارائه دهند و هم زائران میتوانند باتوجه به نیاز خود خدمات ارائه شده را دریافت کنند. به عنوان مثال، اگر کسی میخواهد برای یک شب منزل خود را در اختیار دیگران بگذارد یا با وسیله نقلیه خودش زائر جابهجا کند و ... میتواند خدمات خود را در نرمافزار راه ثبت کند. زائران هم در هر شهری از ایران و عراق باشند، با باز کردن نرمافزار خدمت خود را پیدا میکنند و یا با مسئول خدمت تماس میگیرند و مسیریابی میکنند.
وی با اشاره به اینکه امسال دو پویش به راه انداختیم، توضیح داد: یکی از پویشها پویش برای حسین است که هر کسی خدمتی دارد، میتواند خدمت خود را ثبت کند و در اختیار دیگران قرار دهد. پویش دیگری که به جهت اتفاق اخیر مرز به راه افتاده، پویش هر خانه یک مضیف است که شهرهای مرزی میتوانند منزل خود را در نرمافزار ثبت کنند تا زائران بتوانند چند شبی را در آنجا بگذرانند. البته از این پویش استقبال شده و مناطق مختلفی از خوزستان اعلام آمادگی کردند.