یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تولید علم و مرجعیت از شاخصهای مراکز علمی است و امروز در کشورها شاخصهایی وجود دارد که بر اساس آن تولید علم و دانش و مرجعیت را مورد ارزیابی قرار میدهند.
وی افزود: ایران از نظر تولید علم و دانش در منطقه رتبه نخست و در دنیا رتبه ۱۵ را به خود اختصاص داده و نسبت به سال گذشته یک رتبه رشد داشته است.
پناهی خاطرنشان کرد: در بین کشورهایی که علم و دانش را منجر به فناوری میکنند در بین ۱۳۲ کشور، جایگاه ۶۰ را داریم که زیبنده ما نیست.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تبدیل دانشگاهها از نسل یک و دو به سوم و چهارم دانشگاهها را علاوه بر دانش و پژوهش در ثروت آفرینی و حل مسائل جامعه نیز دخیل میکند و ما میتوانیم به کمک معاونت آموزش محتوای درسی را به سمت فناوری تغییر جهت دهیم تا نیازها را در داخل کشور تامین کنیم.
وی با اشاره به فعالیت ۸۲۰ مرکز تحقیقات مجوز دار و ۵۰ شبکه تحقیقاتی در کشور گفت: همه این مراکز در راستای تولید علم و مرجعیت و فناوری تلاش میکنند.
پناهی با طرح این پرسش که دانشجویان چقدر میتوانند در حل مسئله حوزه سلامت به ما کمک کنند، گفت: امیدواریم در المپیادها دانشجویانی را معرفی کنیم که ضمن دانشهای لازم در علم و فناوری نیازهای ما را نیز در حوزه سلامت مرتفع کنند.