تاماکولو واتارا سفیر کشور ساحل عاج در ایران امروز یکشنبه ۲۷ شهریور ماه در سفر به استان مرکزی ضمن دیدار با مسئولان استان از صنایع استان مرکزی دیدن کرد.
واتارا در بدو ورود به اراک در پاویون استانداری مرکزی گفت: ۱۹ شرکت از ایران در کشور عاج فعالیت اقتصادی دارند که انتظار این کشور خیلی بیشتر از این میزان است و باعث خوشحالی دولت کشور ساحل عاج است که شرکتها و ظرفیتهای ایرانی وارد این کشور شده و در آن مستقر شوند.
او افزود: برغم روابط سیاسی مناسب بین ۲ کشور ایران و ساحل عاج، روابط اقتصادی به میزانی که باید باشد نیست، در صورتی که ظرفیتهای فنی و مهندسی ایرانی به میزانی است که میتواند کمک بسیاری به کشور عاج داشته باشد.
سفیر ساحل عاج با تاکید بر آشنایی هرچه بیشتر ظرفیتهای ۲ کشور اضافه کرد: این مهم نقش مهمی در افزایش همکاریهای اقتصادی بین کشور ایران و ساحل عاج دارد؛ روابط ۲ کشور ایران و ساحل عاج به سالیان دور برمیگردد و آشنایی هرچه بیشتر ظرفیتهای اقتصادی، افزایش تجارت و صادرات بین ۲ کشور را به همراه دارد.
او ادامه داد: اقتصاد ساحل عاج بر مبنای کشاورزی است و امکانات و دانش کشاورزی جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در به روز رسانی کشاورزی کشور ساحل عاج دارد.
واتارا گفت: جمهوری اسلامی ایران امکانات و ظرفیتهای مناسبی در بروز رسانی دانش فنی دارد و کشور ساحل عاج خواستار همکاری با این کشور است.
او بازدید از کارخانجات استان مرکزی را از جمله اهداف خود برای سفر به استان مرکزی عنوان کرد و گفت: امید است با بازدید از شرکتهای صنعتی اراک و ساوه و آشنایی هرچه بیشتر با ظرفیتهای این استان زمینه همکاریهای اقتصادی بین کشور ساحل عاج و این استان افزایش یابد.
سفیر کشور ساحل عاج در ایران بیان کرد: حجم مبادلات جمهوری اسلامی ایران و ساحل عاج تاکنون خوب بوده و انتظار میرود این حجم مبادلات اقتصادی ۲ کشور بیش از پیش افزایش یابد.
او با یادآوری نداشتن فعالیت شرکتهای صنعتی و تجاری اراک در ساحل عاج افزود: اکنون شرکتهایی از شهر ساوه در این کشور مستقر و فعالیت اقتصادی دارند و امید است در این سفر زمینه فعالیت شرکتهای صنعتی و اقتصادی اراک در کشور ساحل عاج فراهم شود.
واتارا در ادامه در بازدید از دو کارخانه واگن پارس مپنا و تاکای اراک با اشاره به چرخه کامل تولید در این کارخانه ابراز شگفتی کرد و گفت: ساحل عاج کشوری کشاورزی است و تولیدات شرکت تاکای اراک بسیار میتواند به رونق کشاورزی این کشور منجر شود.
او با اشاره به اینکه ساحل عاج دارای یک خط ریلی از شمال به جنوب است گفت: تولیدات واگن پارس مپنای میتواند زمینه ساز توسعه صنعت حمل و نقل ریلی ساحل عاج باشد.
میرزاخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: استان مرکزی علاوه بر اینکه استانی صنعتی است جزو ۱۰ استان کشاورزی کشور ایران است و با توجه به اینکه ساحل عاج کشوری کشاورزی است این استان میتواند روابط تجاری مناسبی با کشور ساحل عاج داشته باشد.
میرزاخانی افزود: با توجه به نرخ رشد جمعیت ۲ و ۶ دهم درصدی کشور ساحل عاج و نیاز ساخت مسکن در این کشور، استان مرکزی میتواند در زمینه ساخت مسکن به این کشور کمک کند.
او با یادآوری تولید ۴۰ درصد کاکائوی جهان توسط کشور ساحل عاج گفت: با توجه به ظرفیتهای صنایع تبدیلی استان مرکزی، این استان میتواند در زمینه خدمات فنی و مهندسی به کشور ساحل عاج کمک کند.
بیکی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی هم در این نشست گفت: ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار کالا سال گذشته از کشور ایران به ساحل عاج صادر شده که این میزان صادرات در ۵ ماه امسال نسبت به سال گذشته ۲۷۰ درصد افزایش داشته است.
بیکی افزود: ۳۹ میلیون دلار کالا در ۵ ماه امسال از جمهوری اسلامی ایران به کشور ساحل عاج صادر شد که افزایش سهم استان مرکزی از این صادرات از جمله اهداف سفیر کشور ساحل عاج به استان است.
او ادامه داد: سهم استان مرکزی از صادرات کالا در سال جاری از کشور به ساحل عاج ۲ و ۷ دهم درصد بود که حجم و وزن صادراتی که امسال از این استان به کشور ساحل انجام شد به میزان تمام صادراتی بود که از کشور در سال گذشته به این کشور انجام شده است.
نشست با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی اراک، بازدید از شرکت کبیر ریس تهران، بازدید از شرکت افق دارو پارس و بازدید از شرکت نیکسان صنعت از جمله برنامههای سفر دو روزه سفیر کشور ساحل عاج به استان مرکزی است.