محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز سه شنبه بیست و نهم شهریورماه با مرادجان بوری بایف، رئیس موسسه فرهنگی اکو دیدار و گفتگو کرد.
وزیر فرهنگ در این دیدار با اشاره به رویکرد جدید دولت مردمی در تعاملات منطقهای گفت: موسسه فرهنگی اکو ظرفیتهای فوق العادهای برای افزایش تعاملات منطقهای در اختیار کشورهای عضو قرار داده است همچنین علاوه بر تعهدات مرسوم میان موسسه اکو و کشورهای عضو میبایست به راهکارهای فعالتر شدن ظرفیتهای اکو اندیشید.
اسماعیلی با بیان این که موسسه اکو را جزء خانواده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلقی میکنیم، افزود: وزارت فرهنگ و بخشهای مختلف آن برای همکاری سازنده با موسسه اکو و گسترش تعاملات میان کشورهای عضو آمادگی کامل دارد.
وی تاکید کرد: آن چه کشورهای منطقه اکو را به هم پیوند میدهد، عناصری، چون تاریخ، تمدن و زبان است و از این منظر، فرصتهای فرهنگی پیش روی اکو از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود، تسریع در عضویت سایر کشورها به این سازمان و برپایی جشن مشترک نوروز را از جمله مواردی دانست که میتواند در دوره جدید مدیریت موسسه اکو مورد توجه قرار گیرد.
وزیر فرهنگ به شخصیتهای تاریخی مهم کشورهای عضو اکو اشاره کرد و گفت: گاهی چهرههای مهم تاریخی به جای آنکه میان اعضای اکو وحدت آفرین باشد، عامل افتراق میشود در حالی که باید به این شخصیتها به چشم میراث مشترکی نگریست که بسیاری از اختلافات را مرتفع میکند.
وی همچنین از رئیس موسسه اکو برای حضور فعال این موسسه در رویدادهای فرهنگی، هنری و بین المللی ایران و جشنواره بین المللی فیلم فجر دعوت به عمل آورد.
در این دیدار همچنین مرادجان بوری بایف، رئیس موسسه فرهنگی اکو با تاکید بر نقش محوری ایران در منطقه اکو گفت: ایران، کشور بزرگ و تمدن ساز منطقه است و حمایتهای این کشور در پیشبرد اهداف فرهنگی موسسه اکو نقش مهمی دارد.
وی با یادآوری به تعامل مثبت میان موسسه اکو و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در عرصه فرهنگ و هنر، زمینههای فراوانی برای همکاری اکو و وزارت فرهنگ وجود دارد که با هدایت، حمایت و پشتیبانی این وزارتخانه میتوان به تقویت آنها اندیشید.
بوری بایف همچنین پیشنهاد کرد کمیتهای برای عملیاتی کردن تصمیمات اتخاذشده کشورهای عضو اکو تاسیس شود تا شاهد تسریع در اجرای برنامههای مشترک و تفاهم نامهها باشیم.
گفتنی است، سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) یک سازمان منطقهای است که در سال ۱۹۸۵ میلادی توسط دولتهای ایران، پاکستان و ترکیه به منظور توسعه همکاریهای فرهنگی و اقتصادی میان کشورهای عضو تاسیس شد. همچنین در سال ۱۹۹۲ میلادی سازمان اکو گسترش یافت و هفت عضو جدید از جمله افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان به آن اضافه شدند.