امینی نسب در نشست خبری که به مناسبت دهه وقف برگزار شد، گفت: مدیریت موقوفات متصرفی با اداره اوقاف و امور خیریه و موقوفات غیر متصرفی با واقفین یا متولی است که در وقف نامه تعیین شده است.
او افزود: در شهرستان طبس ۳۱۸ مسجد، ۲ حسینیه و ۸ بقعه و مجتمع فرهنگی زیر نظر اوقاف وجود دارد.
امینی نسب با بیان اینکه کوچکترین واحد هر موقوفه به رقبه معروف است، بیان کرد: چهار هزار و ۳۵۱ رقبه در شهرستان وجود دارد که از این میزان ۲ هزار و ۳۶۳ متصرفی و هزار و ۲۷۱ رقبه غیر متصرفی است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان طبس گفت: از پارسال تاکنون ۹ وقف جدید در این شهرستان ثبت شده و ۴ وقف دیگر نیز آماده ثبت است.
او به قدیمیترین وقف طبس که مربوط به سال ۱۱۱۱ هجری شمسی و ۲۹۰ سال پیش است، اشاره کرد و در این رابطه گفت: در این وقف ۷۰ فنجان آب نهرین به نیّات ماههای شعبان و رمضان، عید غدیر و مبعث وقف شده و در نیّت به توزیع نان و خرما بین فقرا نیز اشاره شده است.
بیشتر بخوانید
امینی نسب در خصوص بزرگترین وقف در طبس گفت: این وقف مربوط به امیرحسنخان شیبانی است که در سال ۱۲۱۸ هجری قمری وقف شده و دارای هزار و ۲۷۷ رقبه است که در شهرستانهای طبس، سرایان، بشرویه، فردوس، بیرجند، گناباد و شمیرانات تهران املاکی با ۵۱ نیّت وقف شده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه طبس در تشریح وقف امیرحسنخان شیبانی بیان کرد: از جمله نیّات عام این وقف می توان به تعزیه داری سیدالشهدا، تحصیل طلّاب علوم دینی، هزینههای دارو و درمان، حقوق خادم و موذن مسجد جامع، اطعام و مصارف سقاخانه اشاره کرد.
او گفت: جدیدترین وقف مربوط به خانم شهربانو حسن زاده است که منزل مسکونی با ۲۵۴ متر مربع را با تمامی امتیازات آن وقف کرده است.
امینی نسب افزود: بیشترین نیّاتی که هم اکنون در شهرستان اجرا میکنیم در خصوص کمک به فقرا، دارو و درمان، اهدای تجهیزات پزشکی به بیمارستان، مساعدت به طلّاب علوم دینی، توزیع نان در شب های جمعه، کمک به مساجد، اطعام عزاداران امام حسین (ع) و احداث سقاخانه است که هم اکنون یک سقاخانه با همکاری شهرداری در پارک کودک در حال تکمیل است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه طبس اظهار کرد: در حوزه تثبیت موقوفات ۳۲۲ سند مالکیت صادر شده که رتبه اول استان در این زمینه متعلق به شهرستان طبس است.