تولیدکنندگان دارو Biogen و Eisai اعلام کرده اند که درمان با یک آنتی بادی مونوکلونال برای بیماری آلزایمر به نام Lecanemab در مقایسه با دارونما، پیشرفت زوال شناختی را تا ۲۷ درصد کاهش میدهد.
این دارو که در مرحله سوم آزمایشهای بالینی جهانی تحت آزمایش قرار گرفته و تمام نقاط پایانی ثانویه را برآورده کرده است، با ثبت کاهش سطح آمیلوئید، پروتئینی که یکی از ویژگیهای کلیدی بیماری آلزایمر است، کارآمد ظاهر شده وتاثیرات مبتی را بر شناخت و توانایی انجام وظایف روزانه در مقایسه با دارونما برای مبتلایان به آلزایمر داشته است.
هارو نایتو، مدیر عامل شرکت Esai، در بیانیهای اعلام کرد: ما معتقدیم که کمک به کاهش این بارها تأثیر مثبتی بر جامعه خواهد داشت. نتایج تحقیقات ما فرضیه آمیلوئید که میگوید تراکم غیر طبیعی Aβ در مغز یکی از عوامل اصلی بیماری آلزایمر است را ثابت کرده است.
با این حال، دکتر ریچارد آیزاکسون، مدیر کلینیک پیشگیری از آلزایمر در مرکز سلامت مغز در دانشکده پزشکی اشمیت در دانشگاه آتلانتیک فلوریدا گفته است که نتایج این کارآزمایی شواهدی برای فرضیه آمیلوئید نیست.
وی تصریح کرد: این آزمایش ثابت میکند که این دارو برای افرادی که در مرحله خاصی از بیماری، مقدار مشخصی آمیلوئید در مغز دارند مفید است، اما از نظر اثبات تکنیکی برای استفاده از دارو به طور کامل تایید نشده است؛ زیرا بیماری آلزایمر بسیار ناهمگن است، اما این مسئله اهمیت بالقوه آزمایش را کاهش نمیدهد.
به طور کلی، این دارو در ۲۱.۳ درصد از شرکتکنندگان در کارآزمایی که لکانماب مصرف کردند، عوارض جانبی داشت، اما ایزاکسون هشدار داد که وقتی افراد این نوع درمان را دریافت میکنند، باید در طول فرآیند به دقت تحت نظر باشند. وی خاطرنشان کرد که عوارض جانبی علائم معیار مهم تری است.
منبع: سی ان ان