سید احسان خاندوزی گفت: در ماههای گذشته روند نامناسبی در حوزه رشد تولید صنایع بزرگ کشور وجود داشت، که هم اکنون این حوزه وضعیت بهتری پیدا کرده و همچنین به مثبت ۶.۷ درصد رسیده است. بیشترین افزایش تولید هم به صنایع خودرویی مربوط میشود.
به گفته وزیر اقتصاد و دارایی: دولت در بحث انضباط مالی اقداماتی را انجام داده و در شش ماهه ابتدای سال کمتر از ده هزار میلیارد تومان از تنخواه استفاده کرده است. این عدد در سال گذشته ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
او می گوید:بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی اصل اوراق دولت گذشته را پرداخت کرده ایم و انتشار آن هم کاهش پیدا کرده است.
او درباره روند صدور مجوزهای کسب وکار و تسهیل و عملیاتی شدن نهایی آنها گفت: یکی از دردهای مزمن که سال های سال گریبان گیر مردم، پیچ خم های اداری بوده اخذ مجوزهای کسب وکار برای فعالان اقتصادی بوده که باعث معطل نگه داشتن آنها شده است.ما موفق شدیم ۵۰۰ کسب وکار توسط هیات مقررات زدایی به شکل مجوزهای اعلانی در نظر گرفته شود و افرادی که پایبند به تولید برخط هستند مجوز ها را به صورت پسینی دریافت کنند.
او گفت:اقدامی هم با کمک وزارت صمت و اتاق اصناف انجام شده است. شرایطی را برای ۲۹۰۰ کسب وکار کوچک و خرده فروشی تسهیل کرده ایم.
خاندوزی بیان کرد: در حال حاضر با سرعت مجوز صادر می شود و البته برخی از دستگاه ها هنوز ضعف دارند. از تمام ابزارها در خواست کرده ایم که این مشکل را برطرف کنند. رئیس جمهور در شواری عالی اصل ۴۴ اعلام کرده است که تمام دستگاه ها باید به این سامانه متصل شوند و اصلا تاخیر هم پذیرفته نیست.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: ناامنیها و آشوبهای اخیر تاثیرات منفی بر کسب و کار و معیشت گروههایی از مردم داشته است.
او میگوید: همه باید در راستای ترمیم لطماتی که به کسب و کارهای حقیقی و مجازی وارد شده تلاش کنیم. دولت مصمم است هر چه سریعتر ابزارهایی را که در اختیار دارد برای جبران ضربهای که به کسب و کار مردم وارد شده، به کار بگیرد.
وزیر اقتصاد و دارایی گفت: وزارت اقتصاد آمادگی دارد از همه ابزارهای خود مانند مشوقهای مالیاتی و ... استفاده کند تا کسب و کارهای آسیب دیده سریعتر ترمیم شوند.
او گفت: ظرف روزهای آینده با آماده شدن مصوبه نهایی، جزئیات اطلاعرسانی خواهد شد.
سخنگوی اقتصادی دولت می گوید: در ماه های اخیر روند نامناسبی که در رشد تولید صنایع بزرگ داشتیم و تا منفی ۵.۸ درصد هم رسیده بود، اصلاح شد و به مثبت ۶.۷ درصد رسید.
او گفت: ۲۲ درصد این افزایش تولید به خودروسازی و قطعه سازی، ۱۷ درصد به مسکن، ۸.۵ درصد به فلزات اساسی و ... اختصاص داشت.
سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: رشد سرمایه گذاری اقتصادی ۸.۵ درصدی در بهار امسال نسبت به بهار پارسال داشته ایم. کاهش قطعی برق در تابستان امسال نیز به رشد تولید برای امسال کمک کرد.
او گفت :رشد اقتصادی بهار امسال با نفت ۳.۸ درصد و ۴.۳ درصد بدون نفت بوده است. رشد بخش صنعت، ۱.۱ درصد بخش معدن و ۳.۹ درصد بخش خدمات بود. بخش کشاورزی نیز از منفی ۵ درصد در بهار سال گذشته به منفی ۸ درصد رسیده است.
خاندوزی گفت:تورم ۷۳ تولیدکننده در بهار پارسال به ۴۹ درصد در بهار امسال کاهش یافت اما باز هم رضایت بخش نیست. در پایان ۶ ماهه ۱۴۰۱ کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان تنخواه استفاده کردیم این در حالی است که تا پایان ۶ ماهه پارسال این رقم ۵۰ هزار میلیارد تومان بود اما علی رغم افزایش شدید قیمت ها، امسال توانستیم با انضباط مالی، شرایط را کنترل کنیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: امسال توانستیم رشد ۵۳ درصدی در خرید تضمینی گندم داشته باشم و در مدت کوتاهی، دولت همین بدهی به کشاورزان را تسویه کرد. به ۱۶۰۰ روستای خوزستان آبرسانی پایدار شد و انتقال آب از خلیج فارس به کویر مرکزی را پیگیری میکنیم تا مشکلات آبی استان های مرکزی را به طور کاملا حذف کنیم.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: سایت دولت، دیپلماسی اقتصادی فعال با تمرکز بر کشورهای همسایه و همسو است. سایت روابط اقتصادی با چین فارغ از هر گونه اتفاقی که طی مذاکره با غربی ها اتفاق میافتد ادامه خواهد داشت. توافقاتی ببین ایران و چین در خصوص فروش نفت صورت گرفته اما به محض اینکه محقق شد، گزارشی عملکرد در خصوص میزان دقیق تعاملات اعلام می شود.
او گفت: کنترل تورم اولویت نخست کشور است و قرار شد به شکل هفتگی پایش دقیق تمام متغیرهایی که منجر به این انضباطی مالی و بانکی شده و نیز نوسانات ارزی را انجام دهیم گزارش آن یک هفته در میان به رئيس جمهور اعلام شود.