مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: تعداد نانوایی‌های موجود بیش از نیاز شهر مشهد است و در تعداد نانوایی‌ها باید بازنگری صورت بگیرد.

فریدونی مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی  گفت: امسال قیمت تعیین شده برای خرید تضمینی گندم  ۱۰۵هزار ریال به ازای هر کیلو محصول بوده که در صورت تحویل محصول به مراکز دولتی، ۱۰هزار ریال به عنوان جایزه تحویل به این قیمت افزوده می‌شود.

او با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی گندم برای سال آینده از کشاورزان ۱۳هزار تومان خواهد بود، افزود: این کار مثبت دولت در تعیین نرخ اعلامی برای سال آینده سبب می‌شود تا کشاورزان با دانستن قیمت خرید، برای کشت خود برنامه‌ریزی کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: از مجموع گندم خریداری شده توسط مراکز خرید استان، بیشترین خرید در شهرستان‌های تایباد با ۲۷ هزار تن، تربت‌جام با ۲۱ هزار تن و رشتخوار با ۱۱ هزار تن صورت گرفته است.

 فریدونی بیان کرد: در فصل خرید امسال تاکنون بیش از ۳۵۴هزار و ۲۸۴ تن در استان خریداری شده و خوشبختانه با توجه به وضعیت مطلوب بارندگی‌ها دراردیبهشت ماه، کیفیت گندم‌های خریداری شده مناسب است.

او تصریح کرد: تمامی وجوه خریداری شده از کشاورزان به مبلغ ۴۰هزار و ۹۲۱ میلیارد ریال به حساب آن‌ها واریز شده است.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اجرای طرح هوشمندسازی و نصب دستگاه‌های هوشمند در نانوایی‌ها تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این طرح این بود که نانوایی‌های فعال و غیرفعال شناسایی شدند.

نظارت هوشمند برای مدیریت نه کاهش سهمیه

فریدونی  با اشاره به اینکه قرار نیست میزان فروش آرد به نانوایی‌ها را محدود کنیم، اظهار کرد: این اطمینان را می‌دهیم که هیچ گونه تغییر نرخی در نان مصرفی مردم و یا محدودیتی در خرید نان مردم ایجاد نخواهد شد.

او با تأکید بر اینکه در اجرای این طرح قابلیت نظارت به صورت برخط ایجاد و موجب شده خدمات بهتر، وسیع‌تر و اثربخش‌تری در جامعه هدف شکل بگیرد، افزود: آمایش و ساماندهی اتباع در این طرح مسیر خوبی را در حال طی کردن است بنابراین نگرانی برای خرید نان در سطح مصرف‌کننده وجود ندارد.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: در مشهد نرخ انواع نان‌ها به طور دقیق در کارتخوان هوشمند ثبت شده و البته شاهد ساماندهی واحد‌های نانوایی بوده‌ایم از جمله اینکه نرخ نان کنجدی و قیمت کیسه در کارتخوان‌های هوشمند به طور دقیق ثبت شده و اگر نان به غیر از قیمت‌های تعیین شده به مشتریان عرضه شود، گران‌فروشی محسوب خواهد شد.

فریدونی  در پاسخ به پرسش خبرنگار ما در خصوص صف‌های طولانی و البته کم‌فروشی نانوایی‌ها و اینکه بسیاری از نانوایی‌ها کمترین پخت را در بیشترین زمان دارند و اینکه طرح‌های برکت یک و ۲ برای نظارت بر تخلفات چه عوایدی داشت گفت: در طرح برکت یک واحد‌های نانوایی که وجود خارجی نداشتند شناسایی و تعطیل شدند و در طرح برکت۲ چندین پرونده به ارزش میلیارد‌ها تومان درخصوص تخلفات نانوایی‌ها تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شد.

او با اشاره به اینکه، چون مابه‌التفاوت نرخ دولتی و آزاد به شکل جدی وجود دارد این تخلفات همچنان انجام خواهد شد افزود: البته در آینده با شناسایی موارد گوناگون تخلف شاهد کمتر شدن این تخلفات خواهیم بود.

تراکم نانوایی‌ها

این مقام مسئول همچنین با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم این است که تعداد نانوایی‌های موجود بیش از نیاز شهر مشهد است، گفت: باید در تعداد نانوایی ها بازنگری شود.

فریدونی بیان کرد: با اجرای طرح فروش هوشمند نان در مشهد و سایر شهر‌های استان انتظار داریم در مصرف آرد تغییرات چشم‌گیری شاهد باشیم و مصرف آرد در مجموع کاهش یابد.

او  با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲هزار و ۲۱۳ واحد نانوایی در مشهد وجود دارد و حدود ۹۰درصد واحد‌های مشهد مشکلات ویژه‌ای ندارند، تصریح کرد: در ۹۰ درصد واحد‌های نانوایی دستگاه کارتخوان هوشمند نصب شده و آمادگی ارائه خدمات را دارند و اغلب واحد‌های دارای مشکل از جنس شناسنامه صنفی هستند که مهلت محدود دارند و باید بر اساس قانون نظام صنفی مجوز معتبر دریافت کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.