احمدرضا رئیس زاده در خصوص هجوم آفات به اَنارستانهای شهرستان شهرضا اظهار داشت: کِرم گلوگاه اَنار به باغهای شهرضا خسارت زده و این آفت یکی از مهمترین آفات محصول اَنار به شمار میرود که سالیان سال وجود داشته است.
او ادامه داد: بروز آفت کرم گلوگاه در باغهای انار برخی سالها زیاد و در سالهایی کم میشود و مقابله با این آفت روش شاخص و خاصی نیز ندارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه مقابله با آفت کرم گلوگاه نیازمند مدیریت تلفیقی کنترل آفات IPM است که تمامی شیوههای زراعی، مکانیکی، فیزیکی و بیولوژیکی را شامل میشود، تصریح کرد: برای مثال یکی از روشهای کنترل فیزیکی این آفت، جمعآوری میوههای آلوده از پای درختان و سوزاندن و دفن آنهاست ضمن اینکه میتوان از مواد دور کننده یا استفاده از تلههای فِرمُونی با کرم گلوگاه مقابله کرد.
او با اشاره به اینکه خشکسالی شرایط بروز همه آفات را افزایش داده، گفت: خشکسالی و کم آبی در باغها زمینهساز بروز انواع آفات و افزایش عوامل خسارتزا است، زیرا زمانیکه درختان ضعیف میشوند آفات حمله میکنند.
رئیس زاده خاطرنشان کرد: از وسعت ۸۰ هزار هکتاری باغهای استان اصفهان، ۲۵ هزار هکتار در شش ماهه امسال در معرض خشکی و تحت تنش بود که برابر با یک سوم باغهای استان است و دلیل عمده آن خشکی زاینده رود، کاهش منابع آبی و افت سطح آبهای زیرزمینی است.
او با بیان اینکه تابستان امسال با پیگیری مدیریت بحران طی سه مرحله بازگشایی آب برای باغهای غرب اصفهان انجام شد، در خصوص برنامهریزی برای تولید محصولات باغی در سال زراعی جدید تصریح کرد: امسال با توجه به شرایط کم آبی برنامه ما حفظ باغات است و هیچ سیاست توسعهای و افزایش سطح در دستور کار نخواهیم داشت.