ملایر میزبان جشنواره گردو و بادام علی‌آباد دمق

جشنواره گردو و بادام علی آباد دمق ملایر از جشنواره های گردشگری کشاورزی برگزار شد.

 مهر امسال فصل دیگری برای مردمان جهان شهر ملایر رقم خورد، از درّه جهانی جوزان گرفته تا مانیزان و روستا‌های انگورخیز، از مهد کُهن سامن قطب تولید خیار شور و ترشی تا علی‌آباد دمق نگین سبز الوند، همه شور بود و نشاط و صحنه تلاش کشاورزان و باغدارانی که عشق را زیسته‌اند.

مهر، برای همیشه فصل گردشگری کشاورزی ملایر نام گرفت تا بار دیگر در کنار دیگر ظرفیت‌های گردشگری‌اش، بر بام نخست گردشگری استان همدان به ویژه کشاورزی در فصل پاییز تکیه زند.

شهر جهانی انگور و مبلمان منبت، سال‌هاست فصل نوینی از گردشگری را در توسعه و پیشرفت خود باز کرده و از حوزه‌های مختلف همچون صنعت، معدن، کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری در تلاش برای گشودن دروازه‌های گردشگری است.

تدارک رویداد‌های مهمی همچون برداشت انگور، خوشه برتر، شیره‌پزی سنتی مانیزان، شوری و ترشی سامن و گردو و بادام علی‌آباد دمق، در مهرماه فصل گردشگری کشاورزی، به خوبی در این شهرستان به اجرا درآمد تا علاقه‌مندان زیادی را از هر گوشه ایران زمین به جهان شهر ملایر کشاند؛ و حالا جشنواره گردو و بادام علی‌آباد دمق، در عصر جمعه نیمه ماه نخست پاییز، حُسن ختام جشنواره‌های این شهرستان و پایان فصل گردشگری کشاورزی ملایر بود که دست‌اندرکاران و مردم این دیار به خوبی از عهده آن برآمدند و نمره قبولی در تاریخ گردشگری این شهرستان ثبت کردند.

علی‌آباد دمق از توابع بخش جوکار، با جمعیتی بیش از پنج هزار نفر، علاوه بر آب و هوای خوب، کوهستان زیبا، باغ‌های وسیع، درختان میوه، رودخانه نشات گرفته از رشته‌کوه الوند، چشمه‌های جوشان و معماری سنتی خانه‌های روستایی، مهد تولید گردو و بادام است که سابقه‌ای دیرین در این بخش از تولیدات کشاورزی دارد.

ساز و دُهُل جشنواره‌های ملایر از شوری و ترشی کهن شهر سامن امروز به علی‌آباد دمق رسید و مردمان این دیار به خوبی میزبان این سنت کهن و جشن برداشت گردو و بادام بودند و با اجرای موسیقی محلی، عرضه مستقیم بادام و گردو، چای ذغالی، آش‌های سنتی و محلی، پخت گرده مغزی و نان محلی، تلاش کردند بخشی از آداب و رسوم خود را به گردشگران و مسافران معرفی کنند.

به گفته مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر کل سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی روستای علی‌آباد دمق یک‌هزار و ۵۳۲ هکتار است که ۵۴۲ هکتار آن با میزان تولید ۲ هزار و ۳۲۲ تُن در سال، مختص باغ‌ها است.

جشنواره گردو و بادام «علی‌آباد دمق»؛ حُسن ختام فصل گردشگری کشاورزی ملایر

سیدمهدی میرباقری گفت: باغ‌های گردو در این روستا را ۳۳۴ هکتار با میزان تولید یک‌هزار و ۱۸ تُن در سال و کل زیر کشت بادام را ۱۱۰ هکتار با میزان تولید بیش از ۶۰ تُن در سال است.

او سطح زیر کشت سایر محصولات باغی این روستا را ۹۸ هکتار با میزان تولید یک‌هزار و ۲۴۴ تُن در سال و سطح محصولات زراعی را ۹۹۰ هکتار با میزان تولید ۲ هزار و ۲۰۰ تُن در سال عنوان کرد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر همچنین اجرای عملیات ۲۵۵ اصله پیوند سرشاخه‌کاری در سطح باغ‌های گردو را از جمله اقدامات در راستای افزایش تولید این محصول دانست و بیان کرد: حدود ۲۵ درصد از گردوی تولیدی این شهرستان در روستای علی‌آباد دمق تولید می‌شود.

میرباقری توزیع ۱۷۵ تُن کود شیمیایی ازته و ۴۵ تُن کود سوپر فسفات برای محصولات زراعی و باغی، اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های در سطح ۲۰۰ هکتار از اراضی دیم، اجرای سیستم آبیاری بارانی به مساحت ۲.۶ هکتار و اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای به مساحت ۱.۸ هکتار را از دیگر اقدامات در بخش کشاورزی این روستا برشمرد.

او ادامه داد: در حال حاضر طرح آبخیز تا جالیز، عملیات آبخیزداری در بالادست، لایروبی قنوات و اجرای سیستم‌های مکانیزه آبی جهت آب خروجی از قنوات در این روستا در دست اقدام است.

میرباقری گفت: مهر امسال با اجرای پنج جشنواره، فصل گردشگری کشاورزی در این شهرستان بود تا از این طریق ظرفیت‌های گردشگری ملایر در بخش کشاورزی معرفی و میزبان گردشگران بی‌شماری در این شهرستان باشیم.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.