رضا بهراملو روز شنبه در جمع خبرنگاران گفت: از سال ۹۵ تاکنون ۵۵۰ هزار و ۴۲۸ پیوند سرشاخه کاری در باغهای گردوی استان همدان انجام شده است که با عملکرد و گیرایی خوب، محصولاتی پربازده به بار نشسته است.
او ادامه داد: از تعداد پیوند سرشاخه کاری شده بر روی درختان موجود باغهای گردوی استان در سال جاری، تعداد پیوندک دولتی ۷۷ هزار و ۷۶۵ مورد و ۲۳ هزار و ۶۰۰ پیوندک نیز به صورت آزاد انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: در پیوند سرشاخه کاری گردو یا عمل تغییر تاج درختان مسن، نوع رقم تاج درخت را تغییر داده و با این کار کیفیت و میزان عملکرد درخت را افزایش میدهند.
او تصریح کرد: افزایش کیفیت محصول، کاهش هزینه کارگری، افزایش مکانیزاسیون، افزایش درآمد بیشتر باغداران گردو و اقتصادیتر شدن تولید گردو را میتوان از مهمترین دلایل سرشاخه کاری درختان گردو برشمرد.
بهراملو یادآور شد: پیوند سرشاخه کاری در باغهای گردوی استان از اوایل فروردین ماه امسال آغاز و در پایان خردادماه به پایان رسید.
گفتنی است، اجرای طرح سرشاخهکاری درختان گردو علاوه بر افزایش تولید محصول گردو با مغز سفید، افزایش درصد مغز نسبت به پوست، یکنواختی محصول و بازار پسند بودن آن، موجب مقاومت بیشتر درخت در برابر سرمای بهاره میشود.
باغداران گردو در استان همدان که سالها برای درختان خود زحمت کشیدند تا بزرگ شدن و ثمر دهی آنها را ببینند، با یک سرمای زودگذر بهاره تمامی دسترنج خود را برباد رفته میبینند و این مشکل علاوه بر حسرت آنها خسارات سنگینی به اقتصاد خانواده وارد میکند.
از این رو جهاد کشاورزی استان همدان با همکاری موسسه تحقیقات علوم باغبانی، ارقام جدیدی از سال ۱۳۹۵ درختان تجاری گردو را به باغداران برای رشد تولید، افزایش باردهی و کاهش خسارات ناشی از سرمای زود گذر معرفی کرده است تا این معضل بزرگی که سالها گریبانگیر باغداران است را از بین ببرد و اقتصادی خانواده، باغدار و جامعه را احیا کند.
استان همدان با ۱۹ هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت گردو در حدود ۱۲ درصد باغهای گردو کشور را به خود اختصاص داده است.
منبع: ایرنا