ترکاشوند، مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تویسرکان گفت: آیین گردوتکانی به نام تویسرکان در میراث معنوی کشور ثبت شده است و استفاده از آش سماق و نان گرده مغزی که گردو از مواد اولیه این دو است را از ویژگیهای جذاب برگزاری این جشن عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان گفت: به لطف خداوند متعال و با کاهش سرمازدگی درختان نسبت به سال گذشته و با وجود کاهش میزان بارندگی، محصول امسال به حدالق ۱۸ هزار تن گردو با پوست چوبی رسید.
مسعود اکبری افزود: گردوی تویسرکان در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو ثبت است، اما مسولان به دنبال جهانی کردن این شهرستان کشور در فائو، سازمان خاروبار ملل متحد هستند.
به گفته آقای محمدمهدی مفتح، پرونده ۸۰۰ صفحهای از نقش محصول و باغهای گردو در اقتصاد و جنبههای مختلف زندگی مردم تویسرکان ارسال شده و پس از دو سال پیگیری، احتمال فراوان در چند ماه آینده بازرسان فائو برای مراحل نهایی به تویسرکان میآیند.
تویسرکان بزرگترین تولیدکننده گردوی کشور است، اما شهرت آن به علت کیفیت بالای مغز گردوی آن است.