آقای مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در اولین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی گفت: امروز یک روز تاریخی و نقطه عطف کشاورزی ایران اسلامی که چشم انداز اجرای این سند دستیابی امنیت غذایی پایدار و اقتدار غذایی است که از طریق پیاده سازی نظام نوآوری و تقسیم وظایف ملی محقق می شود.
به گفته او، در سال نخست برنامه تدوین و اجرای سند نظام کشت محصولات کشاورزی در حوزه زراعی و سال آینده حوزه باغی هم اضافه خواهد شد.
خیام نکویی رویکردهای اصلی برای نظارت بر تدوین الگوی کشت را حفظ و ارتقای تولید با الگوی مصرف فعلی، صرفه جویی ارزی، توسعه کشتگیاهان علوفه ای کم آب، توسعه کشت دانه های روغنی، اصلاح کشت سبزی و صیفی از فصای باز به گلخانه و کاهش مصرف آب خالص و ناخالص اعلام کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی می گوید: با اجرای الگوی کشت، تولید با رشد ۲۷ میلیون تنی از ۱۲۵ میلیون تن به ۱۵۲ میلیون تن می رسد، همچنین مصرف آب ۳ میلیارد مترمکعب کاهش می یابد.
به گفته او، در سال اول اجرا سطح زیر کشت از ۱۱ میلیون هکتار به ۱۲ میلیون هکتار افزایش می یابد.
خیام نکویی گفت: اجرای الگوی کشت حدود ۶۹۷ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای گندم خواهد داشت، به طوریکه با احرای طرح در سال نخست با رعایت تمام الزامات ۲.۲ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی خواهیم داشت، چنانچه محقق نشود به همین میزان صرفه جویی ارزی کاهش خواهد یافت.