کیانوش حمیدیان مدیر اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان گفت: در فرآیند بذرمال کردن، بذر با مواد و ترکیباتی مخلوط و قدرت جوانه زنی و رشد آن بیشتر میشود.
او ادامه داد: بذرمال کردن به منظور ضدعفونی، کنترل و پیشگیری از ابتلا به بیماری ها، افزایش رشد بذر و استقرار بهتر آن در خاک با استفاده از ترکیبات قارچکش، باکتری کش و حشره کش صورت میگیرد.
مدیر اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان ادامه داد: در مجموع ۳۰ درصد بذور مورد نیاز کشاورزان در طرح جهش تولید به صورت بذرمال تهیه میشود که سهمیه لرستان در این خصوص ۸۶ تن میباشد و غالب آن گندم و جو است.
حمیدیان تصریح کرد: همچنین امسال هفت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت برای خرید تجهیزات از جمله کشت مستقیم کار در استان پرداخت شده که با احتساب ۲۴۰ دستگاه ادوات و تجهیزات سال گذشته، رقم قابل توجهی است.
او گفت: دومین سال متوالی طرح جهش تولید در ۳۸۱ هزار هکتار از اراضی دیم لرستان اجرا میشود و با توجه به پیش بینی بارندگی ها، کاشت از نیمه دوم مهرماه به صورت گسترده آغاز خواهد شد که بر اساس برآوردها انتظار میرود عملکرد برداشت گندم در هر هکتار به یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم افزایش یابد و در نهایت ۲۴۰ هزار تن از این محصول برداشت شود.
مدیر اجرایی طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان پیش بینی افزایش برداشت محصولات دیم در راستای اجرای این طرح را پنج تا ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته عنوان کرد و افزود: بر این اساس ۸۰ هزار تن جو، ۲۵ هزار تن نخود، ۷.۵ تن عدس و ۱۷ هزار تن دانههای روغنی کاملینا و گلرنگ طی سال زراعی جاری در راستای طرح جهش تولید دیمزارهای لرستان تولید خواهد شد.
لرستان ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۲۰۰ هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم است.