سعید صحبتی گفت: تزریق واکسن آنفلوآنزا محدودیت خاصی ندارد و گروههایی که بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند در اولویت تزریقند.
به گفته او، سالمندان، افراد بالای ۶۰ سال، مادران باردار، افرادی که بیماران زمینهای (کلیوی، تنفسی و کبدی) دارند و همچنین پرسنل بهداشت و درمان که وظیفه مراقبت از بیماران را دارند در معرض ابتلا هستند و جزو گروههای اولویت دار محسوب میشوند.
صحبتی میگوید: شهریور ماه تا اوایل آذر زمانهای طلایی برای تزریق واکسن هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان درخصوص تعداد واکسنهای موجود در داروخانهها گفت: خوشبختانه امسال با تمهیدات در نظر گرفته شده از شهریور ماه واکسن آنفلوآنزا به فراوانی در سطح داروخانهها موجود است که افراد میتوانند با در نظر گرفتن اولویت، با مراجعه به داروخانهها به صورت سامانهای واکسن را دریافت و برای تزریق اقدام کنند.
صحبتی میگوید: در بخش دولتی برای گروههای آسیب پذیر ودر معرض خطر، سهمیهای برای کادر بهداشت ودرمان، مادران باردار، بیماران خاص، جانبازان و... در نظر گرفته ایم که به تدریج در حال توزیع است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان درخصوص بیماری کرونا در کرمان گفت: خوشبختانه وضعیت کرونا نسبت به ماههای قبل کاهش چشمگیری داشته است؛ طوری که موج هفتم را به طور کامل پشت سرگذاشته ایم و تعداد بیماران رو به کاهش است؛ ولی بهرحال هنوز این خطر یک نوع تهدید محسوب میشود.
به گفته او، پاییز، فصل افزایش این بیماری است و باتوجه به اینکه مدارس به صورت حضوری فعالیت دارند و از طرفی استفاده از شیوه نامهها و حساسیت به این امر کم شده و استفاده از ماسک به ندرت دیده میشود، لذا بسیار خطرناک است.
صحبتی میگوید: پیشگیری از بیماریهای آنفلوآنزا و امیکرون همانند هم هستند؛ پس شست و شوی مکرر دستها با صابون، استفاده از ماسک، وجود تهویه در مکانهای بسته میتواند به پیشگیری از کرونا کمک کند و منجر به کاهش انتقال آنفلوآنزا شود.
او گفت: باید کماکان کرونا و آنفلوآنزا را جدی بگیریم و نسبت به رعایت شیوه نامههای بهداشتی اهتمام ورزیم.
صحبتی میگوید: واکسن برای هر دو بیماری (کرونا و آنفلوآنزا) موجود است و میتوان با مراجعه به مراکز درمانی و داروخانه ها واکسن را دریافت کرد.
به گفته او، کسانی که واکسن آنفلوآنزا شاملشان میشود نگران نباشند؛ چرا که خوشبختانه کمبودی در این زمینه در داروخانهها وجود ندارد.