فرماندار رفسنجان با اشاره به کشت های جایگزین گفت: اگر ۲ هزار هکتار گلخانه در رفسنجان ایجاد شود، می‌تواند به اندازه ۸۰ هزار هکتار پسته ارز آوری داشته باشد.

حسین رضایی روز پنجشنبه در مراسم تکریم مدیر سابق و معرفی مدیر جدید جهاد کشاورزی شهرستان رفسجان با بیان اینکه کشاورزی شهرستان باید حفظ شود، گفت: در این شهرستان جهش در آبیاری تحت فشار، تولید آبزیان و مکانیزاسیون در سنوات قبل اتفاق افتاده و امید است ضمن توجه به این موارد، اولویت هایی نظیر توسعه گلخانه ها نیز مد نظر مدیر جدید جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان قرار گیرد. 

او  به وجود بیش از ۸۰ هزار هکتار باغ پسته در شهرستان رفسنجان اشاره کرد و افزود: : ۱۲ هزار هکتار از‌ سطح زیر کشت باغات در رفسنجان به آبیاری نوین قطره ای مجهز شدند.

فرماندار رفسنجان بیان کرد: شهرستان رفسنجان ، چندین سال است که با بحران خشکسالی روبرو شده و یکی از راهکار‌های برون رفت از این معضل، اجرای طرح‌های نوین آبیاری است و سال آینده، اجرای مجدد طرح‌های نوین در شهرستان آغاز می‌شود و دولت نیز بدین منظور تسهیلات بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد.

او تصریح کرد: طی ۲ سال گذشته، کشاورزی شهرستان رفسنجان، شرایط سختی داشت و در سال ۱۴۰۱ حداکثر ۴ هزار تن پسته در شهرستان برداشت و اقتصاد شهرستان با مشکل مواجه شده است.

فرماندار شهرستان رفسنجان با بیان اینکه پسته رفسنجان باارزش است؛ اما ضربه‌ای که از ناحیه خشکسالی، سرمازدگی و سیل به این کشاورزی وارد شده، باعث افزایش مسائل اجتماعی و بیکاری شده است، تصریح کرد: امسال در کشور برداشت ۱۵۰ هزار تن از باغ‌های پسته پیش بینی شده بود که با وجود این مشکلات این میزان به ۲۷ هزار تن کاهش یافته است.

فرمانداری رفسنجان یکی از دیگر راه‌های برون رفت از مشکلات کشاورزی را کشت‌های جایگزین عنوان کرد و بیان داشت: اگر ۲ هزار هکتار گلخانه در رفسنجان ایجاد شود، می‌تواند به اندازه ۸۰ هزار هکتار پسته ارز آوری داشته باشد.

او ببان داشت: در بحث دامپروری، شهرستان در مواردی نظیر مرغداری و پرورش اسب سرآمد است و امید است در موارد دیگر نیز با افزایش بهره­ وری، جایگاه‌های مناسب تری پیدا کند. 

رضایی با بیان اینکه دامپروری در رفسنجان در کنار کشاورزی به اقتصاد استان کمک می‌کند به طوری که ۳۵ درصد تولید مرغ استان کرمان در رفسنجان صورت می‌گیرد، تصریح کرد: مقدمات ایجاد میدان دام در شهرستان فراهم شده و دامپروری‌های سطح شهرستان به آنجا منتقل می‌شود.

محمد خیراندیش، رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان هم در این مراسم گفت: متاسفانه سال ۱۴۰۱ سال زراعی و کشاورزی خوبی به دلیل وقوع سیل، خشکسالی‌ها و سرمازدگی‌ها برای استان و به ویژه رفسنجان نبود.

او افزود: خشکسالی در سال‌های اخیر در استان پدیدار شده و ابتدای امسال هم سرمازدگی‌ها و در مرداد ماه نیز سیل بر مشکلات کشاورزان اضافه شد و امیدواریم که با تعامل با کشاورزان بتوانیم بر مشکلات پیروز شویم.

عباس حاج عبدالهی، مدیر سابق جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان هم گفت: ۶۰۰ کیلومتر مربع باغ پسته در رفسنجان از سوی ۴۶ هزار کشاورز اداره می‌شود که از پارسال تاکنون بیش از یک میلیارد متر مکعب آبیاری شده؛  اما پارسال و امسال در مجموع ۲۰ هزار تن محصول برداشت شده و بیشترین ضربه به بخش کشاورزی شهرستان از ناحیه تغییرات اقلیمی بوده است.

علی باقری به عنوان سرپرست  مدیر جدید جهاد کشاورزی رفسنجان معرفی و از زحمات عباس حاج عبدالهی قدردانی شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار