معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال، کاهش نرخ بیکاری برای دومین فصل متوالی در دولت سیزدهم اتفاق می‌افتد.

قهرمان روغنی اظهار داشت: شرایط اقتصادی جامعه و اقدامات دولت سیزدهم موجب شده، نسبت اشتغال امسال با ۲.۲ درصد افزایش نسبت به فصل مشابه پارسال از ۳۶.۶ به ۳۸.۸ درصد در چهارمحال و بختیاری برسد.

وی افزود: علاوه بر کاهش هشت درصدی نرخ بیکاری در تابستان امسال، نرخ بیکاری ۱۰.۶ درصدی بهار امسال نیز، ۲.۸ درصد کمتر از نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیش‌تر استان در بهار سال ۱۴۰۰ است که برابر با ۱۳.۴ درصد اعلام شده بود.

روغنی اضافه کرد: در حال حاضر خلاصه نتایج طرح آمارگیری نیروی کار منتشر شده است که شامل نرخ بیکاری، نسبت اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی است و سایر شاخص‌ها نظیر میزان اشتغال دایم، نسبت افرادی که بیش از ۵۰ ساعت در هفته کار می‌کنند، نرخ بیکاری شهری و روستایی و نرخ بیکار زنان و مردان به تفکیک در آینده منتشر خواهد شد.


بیشتر بخوانید


وی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز افزایش داشته است و در تابستان ۱۴۰۱ به میزان ۴۲.۱ درصد از جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر استان از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند و در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

روغنی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی از تقسیم جمعیت فعال (شاغل و بیکار) به جمعیت در سنین کار به دست می‌آید بنابراین افزایش نرخ مشارکت اقتصادی چهارمحال و بختیاری بازتاب حضور بیشتر افراد در سنین کار به سوی بازار کار است و بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل نیز ۰.۳ درصد افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: نگاهی به جدیدترین آمار نرخ بیکاری در کشور نشان می‌دهد که چهارمحال و بختیاری در تابستان امسال یکی از استان‌هایی است که این شاخص اقتصادی در آن کاهش یافته است.

معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری گفت: کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنی افزایش فرصت‌های شغلی نیست، ولی تابستان امسال شاهد افزایش تمایل کارگران فصلی برای کار در باغ‌های شهرستان سامان بودیم که سال‌های پیش این نیروی کار، بیشتر خارج از استان تامین می‌شد.

روغنی افزود: افزایش مشارکت اقتصادی نیز به معنی افزایش فرصت‌های شغلی نیست و در همه موارد موجب افزایش تولید ناخالص ملی نیز نمی‌شود و افزایش مشارکت می‌تواند ناشی از افزایش تورم و اجبار برخی از افراد برای کارکردن باشد که این افراد برای امرار معاش به طور معمول در فرصت‌های شغلی از قبل موجود مشارکت می‌کنند.

وی اضافه کرد: میزان اشتغال دائم، نسبت افرادی که بیش از ۵۰ ساعت در هفته کار می‌کنند، نرخ بیکاری شهری و روستایی، و نرخ بیکاری زنان و مردان به تفکیک و گزارشات تفصیلی این آمار در هر یک از بخش‌های خدماتی، صنعتی و کشاورزی هنوز منتشر نشده است و پس از دریافت آن می‌توان به‌طور کامل و قطعی درباره این شاخص‌ها اظهارنظر کرد.

روغنی گفت: با این وجود بی‌شک یکی از عواملی که موجب کاهش چهار درصدی نرخ بیکاری استان شده است، تسهیلات تبصره ۱۸ است و که موجب رونق برخی از بخش‌های اقتصادی از جمله کشاورزی به ویژه در زمینه کشت گلخانه‌ای شده است ضمن آن از محل احداث سازه‌های گلخانه‌ها نیز فرصت‌های شغلی جدیدی به وجود آمده است.

وی خاطر نشان کرد: نباید از تاثیر کاهش محدودیت‌های کرونایی و به دنبال آن رونق گرفتن مشاغل خدماتی به ویژه در بخش گردشگری و صنعتی در چهارمحال و بختیاری غافل شد، که این عامل نیز در کاهش چهار درصدی بیکاری بی‌تاثیر نبوده است.

روغنی ادامه داد: با کاهش محسوس نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری، فاصله میان نرخ بیکاری این استان و کشور به کمترین میزان خود در سال‌های اخیر رسیده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار