این روزها کمبود سرویس مدارس به یکی از مهمترین دغدغههای دانش آموزان و خانوادهها در استان هرمزگان تبدیل شده است.
این مشکل در همه شهرهای هرمزگان وجود دارد و در شهر بندرعباس مرکز استان بیشتر به چشم میخورد.
مسئولان آموزش و پرورش و شهرداری بندرعباس از ابتدای سال تحصیلی جدید تاکنون اقداماتی برای رفع این مشکل انجام داده اند، اما مشکل کمبود سرویس مدارس همچنان پابرجاست.
ترافیک شدید در خیابانهای بندرعباس
کمبود سرویس مدارس و جابجایی دانش آموزان با خودروهای شخصی ترافیک شدیدی را در خیابانهای شهر ایجاد کرده است.
بسیاری از دانش آموزان برای رفتن به مدرسه دقایق زیادی را در کنار خیابان منتظر تاکسی یا اتوبوس میمانند و بعضیها به اجبار سوار خودروهای مسافربر شخصی میشوند.
استفاده حدود ۴۵۰۰ دانش آموز از سرویس مدارس
به گفته سیدرضا بیگ زاده معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس، اکنون حدود ۶۰۰ دستگاه خودروی ساماندهی شده با نام سرویس مدارس کار جابجایی ۴ هزار و ۵۰۰ دانش آموز بندرعباسی را انجام میدهند.
به گفته بیگ زاده، بیش از هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو نیز در شرکتهای حمل و نقل نام نویسی نکرده اند و به صورت آزاد دانش آموزان را جابجا میکنند.
کرایه مصوب سرویس مدارس در شهر بندرعباس چقدر است؟
بر اساس اعلام مسئولان شهرداری بندرعباس،کرایه مصوب سرویس مدارس به شرح زیر است:
مسیر صفر تا ۳ کیلومتر: ماهیانه ۴۵۰ هزار تومان
مسیر ۳ تا ۶ کیلومتر: ماهیانه ۵۱۰ هزار تومان
مسیر ۶ تا ۹ کیلومتر: ماهیانه ۶۰۰ هزار تومان
مسیر ۹ تا ۱۲ کیلومتر: ماهیانه ۶۸۰ هزار تومان
مسیر بیش از ۱۲ کیلومتر: توافقی
رانندهها و خانوادهها ناراضی!
برخی خانوادهها از قیمت مصوب اعلام شده ناراضی هستند و میگویند توان پرداخت کرایه سرویس مدارس را ندارند و قیمتها باید کمتر باشد.
خانوادهها همچنین مدعی هستند که برخی از رانندهها بیش از ظرفیت خودرو (حداکثر ۴ نفر) مسافر سوار میکنند و در بعضی موارد ۷ الی ۸ دانش آموز سوار یک ماشین میشوند.
در این بین رانندهها هم از قیمتهای مصوب ناراضی هستند و خواستار افزایش قیمتها هستند. به اعتقاد رانندهها قیمتهای مصوب جوابگوی هزینه ها نیست.
واکنش مدیرکل آموزش و پرورش به گلایه خانواده ها
محمد قویدل مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در واکنش به گلایه خانوادهها گفت: نرخ مصوب سرویس مدارس در شورای شهر تصویب و به تایید فرمانداری رسیده است و آموزش و پرورش در این زمینه نقشی ندارد.
قویدل گفت: شرکتهای فعال در زمینه سرویس مدارس زیر نظر شهرداری فعالیت میکنند و آموزش و پرورش تنها نقش هدایت گری دارد.
او گفت: آموزش و پرورش به خانوادهها توصیه میکند که برای جابجایی فرزندان خود حتما از شرکتهای فعال دارای مجوز استفاده کنند.
مسئولان شهرداری چه راهکاری دارند؟
۱- تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی
عمار زاهدی رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس میگوید: تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه در مسیر شهرک پیامبر اعظم یکی از راهکارهای موجود برای تردد آسان دانش آموزان است.
۲- ارائه تسهیلات ویژه به رانندگان سرویس مدارس
به گفته سید رضا بیگ زاده معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس، با رایزنی های صورت گرفته با استانداری هرمزگان قرار شده تا سهمیه سوخت خودروهای ساماندهی شده سرویس مدارس در شهر بندرعباس ۲۰ درصد افزایش یابد.
تسهیلات بانکی و لوازم مصرفی خودرو نیز قرار است به رانندگان سرویس مدارس داده شود.
حال باید منتظر ماند و دید که راهکار مسئولان می تواند مشکل کمبود سرویس مدارس در شهر بندرعباس را برطرف کند یا همچنان باید شاهد دغدغه دانش آموزان و خانواده ها باشیم.
شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف میتوانند به سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس مراجعه کنند.
نویسنده: پرویز بلوچیان رضوان