جعفر محمدنژاد سیگارودی مدیر کل دفتر مدیریت طرحهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی گفت: اواخر سال گذشته معاونت اول ریاست جمهوری مصوبهای تحت عنوان احداث ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی داشت که وزارت نیرو و سازمان ساتبا به عنوان سازمانی که باید قرارداد خرید تضمینی ببندد با کمیته امداد، سازمان بهزیستی، سازمان بسیج سازندگی و معاونت توسعه روستایی همکاری کردند.
محمدنژاد ادامه داد: نهایتا در مرداد تفاهم نامه پنج جانبهای ایجاد شد که بر اساس آن دولت از طریق بانکها تمام هزینه احداث این نیروگاه را به صورت تسهیلات کم بهره برای این خانوادهها پرداخت کند. قراردادی که برای این خانواده باید منعقد شود، قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله است و این خانوادهها از محل فروش برق ماهیانه درامد خواهند داشت. بخشی از این درآمد به اقساط تسهیلاتی که دریافت کرده اند اختصاص خواهد یافت.
محمد نژاد میگوید: وزارت نیرو برای این طرح که یک طرح حمایتی و معیشتی است، بالاترین نرخ خرید تضمینی را اختصاص داده است. در واقع به ازای هر کیلووات ساعت برقی که از طریق سامانه خورشیدی تولید میشود، وزارت نیرو آن را ۲۲۰۰ تومان خریداری میکند.
به گفته مدیر کل دفتر مدیریت طرحهای تجدیدپذیر، نیروگاههای ۵ کیلوواتی در این طرح در سال اول و به صورت میانگین ماهیانه حدود ۱ میلیون و ۶۰۰ تومان از محل فروش درآمد داشته باشد که بخشی از آن بانکها برای پرداخت اقساط اختصاص داده میشود. با توجه به اینکه این طرح ۲۰ ساله است و با توجه به فرمول تعدیلی که در نظر گرفته شده، این درامد به صورت سالانه افزایش پیدا میکند. به طور مثال برای طرحهای حمایتی که سال ۹۴ در استانهایی مثل خراسان رضوی صورت گرفت الان به صورت ماهیانه نزدیک به ۵ میلیون تومان به ازای سامانه ۵ کیلوواتی درآمد دارند.
او همچنین گفت: بر اساس تعرفهها ۵ کیلووات درآمدی بین ۱ میلیون و ۴۰۰ تا ۱ میلیون و ۴۰۰ خواهد داشت و افزایش این رقم در صورتی ممکن است که برای مثال یک نیروگاه ۲۰ کیلوواتی نصب شده باشد.
محمد نژاد در رابطه به مشارکت شرکتهای داخلی برای نصب و راه اندازی سامانههای خورشیدی گفت: در هفته آینده شرکتهایی با توان مالی و فنی که بتوانند این نیروگاهها را در مناطقی که از طریق نهادهای حمایتی اعلام میشوند نصب کنند، معرفی خواهند شد.