آستان قدس رضوی با اعتماد به متخصصان داخلی، برای اولین بار موفق به طراحی داخلی دستگاههای صنعت خمیرمایه کشور شده است که میتواند ظرفیت تولید این محصول برای عرضه در بازار داخلی و صادرات آن را افزایش دهد.
در طرح توسعه سه هزار تنی ظرفیت تولید کارخانه خمیرمایه رضوی که فاز اول آن فردا به بهرهبرداری میرسد، برای نخستین بار در کشور دستگاهی نظیر فرمانتور (تخمیرکننده) که تاکنون از کشورهای اروپایی وارد میشد، در داخل کشور ساخته شده و تمامی طراحیهای خطوط تولید، ساخت و نظارت نیز توسط متخصصان و تکنسینهای داخلی انجام شده است.
علاوه بر آن، بخش عمده اجرای ابزار دقیق و سایر تجهیزات خطوط نیز در داخل کشور تولید شده و نیاز به واردات را رفع کرده است.
سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی آستان قدس
طرح توسعه ظرفیت تولید شرکت خمیرمایه رضوی که با ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری آستان قدس رضوی اجرایی شده، در فاز اول ظرفیت تولید سالانه این کارخانه را از ۶هزار تن فعلی به ۷هزار و ۵۰۰ تن خواهد رساند و در فاز دوم، این ظرفیت تا سال ۱۴۰۳ به ۹هزار تن افرایش مییابد.
در حال حاضر شرکت خمیرمایه رضوی، بیش از ۹۵ درصد خمیرمایه تازه مورد نیاز کشور، ۲۰ درصد خمیرمایه همگن کشور و ۵۰ درصد خمیرمایه همگن مورد نیاز خراسان رضوی را تامین میکند و با توجه به کیفیت بالای خمیرمایه تولیدی، تعداد زیادی از بازارهای جدید داخلی و خارجی، متقاضی دریافت این محصول هستند که با اجرای طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید، بخشی از این تقاضاها تامین خواهد شد.
با بهرهبرداری از این طرح، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، قیمت تمام شده محصول تولیدی نیز کاهش مییابد و قدرت ورود به بازارهای هدف داخلی و خارجی افزایش خواهد یافت.