رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هشترود گفت: عملیات مرمت و ساماندهی در قلعه ضحاک توسط مرمت‌کاران و متخصصان اداره‌کل میراث فرهنگی استان از سرگرفته شد.

آقای سعیدی گفت: در عملیات مرمت  قلعه ضحاک هشترود  پوشش حفاظتی موجود اصلاح شده و بخشی از پایه‌ها استحکام‌بخشی می‌شود.

 وی گفت:مرمت دیوار‌های خشتی و سنگی برج، ایزوگام پشت‌بام چهار طاقی و ساماندهی داربست‌های مسیر دسترسی نیز جزو دیگر اقدامات مرمتی در این اثر ثبت ملی است.

وی با بیان اینکه طی ماه‌های اخیر چهارطاقی این قلعه نیز از سوی مرمت‌کاران اداره‌کل مرمت شده بود، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های باستان‌شناختی این مجموعه از هزارۀ دوم پیش از میلاد تا دوران تیموریان یعنی به مدت سه‌هزار و ۲۰۰ سال مسکونی بوده و اوج شکوفایی آن مربوط به دوره اشکانی است.

به گفته سعیدی به نقل از باستان‌شناسان سفال‌های کشف شده در حاشیه شرقی رودخانه «قرانقو» در نزدیکی این اثر ملی به هزاره دوم قبل از میلاد مربوط است و دیوار‌های سنگی و تاسیسات آن به دوره «اورارتو» تعلق دارد.

وی وسعت تقریبی قلعه ضحاک را فضای محدود به ابعاد ۱۱ کیلومتر در ۲ کیلومتر ارزیابی می‌کند و ادامه می‌دهد: تنها فضای سرپوشیده این قلعه یک چهارطاق به ابعاد هشت در ۹ متر و بـه بلندی ۱۲.۳۰ متر است.

آقای سعیدی اظهار داشت: این چهار طاق یا پاویون بر لبه پرتگاهی که در حدود ۲۱۰ متر از راه قدیمی میانه به مراغه ارتفاع دارد، بنا شده و از نظر نقشه و نوع آجرچینی در نوع خود منحصربفرد است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار