محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جمع اصحاب سلامت استان کرمان که به میزبانی بیمه سلامت استان برگزار شد،گفت: به نوبه خودم از زحمات بیمه سلامت قدردانی می کنم که در جلسات ملی استان کرمان همیشه در رتبههای برتر سلامت قرار دارد.
او افزود: در نسخه نویسی الکترونیکی بسیاری از استانها جرات اجرای این طرح را نداشتند؛ اما کرمان پایلوت طرح شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: چند کار اساسی از حوزه سلامت باید در مجلس پیگیری شود، یک مورد در زمینه خدمات بیمهای و موضوع بعدی تعیین تکلیف یارانه دارو و خدمات سلامت است.
او با اشاره به اینکه با اجرای نسخه الکترونیک صرفه جویی خوبی در دارو انجام شد که قابل توجه بود، بیان داشت: ارائه خدمات به اتباع افغانستانی براساس سرشماری انجام شده است و هر گونه ارائه خدمات به جز افراد سرشماریه شده تخلف است و این طبق سرانهای است که در همه کشورها صورت میگیرد و از سازمانهای بین المللی نیز کمک گرفته میشود.
پور ابراهیمی بیان داشت: سیاستهای اصلاحی دولت کمک کرد که یارانه مردم در جمعیت غیر، هزینه نشود؛ بنابراین ابتدا باید اتباع افغانستانی شناسایی شوند و بعد تصمیم گیری جدی درباره آنها صورت گیرد.
او با اشاره به حضور بالغ بر ۳۰۰ هزار اتباع خارجی در استان کرمان، تصریح کرد: حتما باید در باره آنها تصمیم گیری شود و خیلی از سیاستهای اخیر دولت این مساله را مدیریت کرده و امید داریم دولت سیزدهم در اجرای طرح تعیین هویت اتباع بیگانه موفق عمل کند.
نماینده مردم راور و کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی از مالیات بر ارزش افزوده به بخش سلامت در کشور اختصاص دارد و اکنون از ۹ درصد ارزش افزوده کالاها یک واحدش مستقیم به حساب سلامت میرود و پارسال ۵۲ هزارمیلیارد تومان منابع وصولی از محل مالیات برارزش افزوده کشور بود و امسال پیش بینی ما این است که دوبرابر افزیش یابد که ۱ درصد آن مستقیم به حساب سلامت کشور میرود و ۲ ونیم میلیون مودی مالیاتی جدید در کشور شناسایی شده است.
او افزود: پارسال در کمیسیون اقتصادی مجلس جلسهای گذاشتیم و معافیت مالیاتی ارزش افزوده بر دارو، شیرخشک و تجهیزات سلامت انجام شد و در اولین جلسه ظرف چند هفته آینده این موضوع تصویب میشود و اواخر آبان شاهد کاهش قیمت دارو خواهیم بود.
پور ابراهیمی با بیان اینکه هر هفته با نماینده علوم پزشکی در کمیسیون اقتصادی مجلس جلسه داریم و سیاستهای بودجهای لایحه ۱۴۰۲ نیز در حال جمع آوری است، بیان کرد: هر حکم جدید و برنامه کمک کننده به بحث سلامت را میپذیریم و سیاستهای ابلاغی حوزه درمان برای برنامه هفتم توسعه نیز آماده است.
او با اشاره به اینکه با حضور استاندار و نمایندگان بخش خصوصی مثل دکتر یوسفی هفته آینده جلسه ای با نمایندگان بیمارستان، مدیرعامل بیمه سلامت کشور و بیمه برگزارشود، گفت: هیچ خدمات بیمهای در کشور نباید جدا از بیمه مرکزی باشد وبیمه حافظ باید تعیین تکلیف شود.
به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تمام بیمهها زیرمجموعه کمیسیون اقتصادی مجلس هستند وتنها بیمه آتیه سازان حافظ از این مساله مستثناست.
او با بیان اینکه ۱۰۰ میلیارد تومان بدهی این بیمه برای بیمارستانها پول کمی نیست گفت: وزیر کار ، تعاون و رفاه اجتماعی دیروز انتخاب شد و امیدواریم کارها به خوبی پیش رود وبتوانیم در دو هفته آینده جلسه ای برای مسائل مرتبط با بیمه تامین اجتماعی با وی داشته باشیم.
پور ابراهیمی با اشاره به اصلاح سیاستها در تعهدات بیمه تامین اجتماعی بیان داشت: تورم همه جا وجود دارد؛ اما بیمه تامین اجتماعی با این روش نمیتواند جلو برود و پیشنهاد میکنیم طی هفتههای آینده با دعوت از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی مطالبات بیمارستانها و مراکز درمانی از تامین اجتماعی که چالش استان ما است پیگیری شود.