لپتاپها معمولا به دلیل اندازه کوچکتر، باتری قدرتمند و وزن پایین، قیمت بیشتری نسبت به رایانههای خانگی دارند؛ اما این مزیت را هم دارند که به سادگی میتوانید آن را جابجا کنید. با پاسخ به چند سوال و اولویتبندی آنها، میتوان لپتاپ مناسبتری تهیه کرد و انتخاب بهتری داشت.
بیشتربخوانید
لپتاپ را برای چه کاری میخواهید؟ چند ساعت در بیرون خانه از لپتاپ استفاده میکنید و زمان نگهداشت باتری چقدر برایتان مهم است؟ قدرت سختافزار مثل گرافیک و سیپییو برای شما چقدر اهمیت دارد؟ از لپتاپ برای تدوین فیلم استفاده میکنید و یا گیمر هستید؟ صفحه نمایشی چه اندازهای میخواهید؟ چقدر لپتاپ را جابجا میکنید و وزن آن چقدر برایتان اهمیت دارد؟ چقدر میخواهید برای خرید لپتاپ هزینه کنید؟
به طور مثال لپتاپهای گیمینگ معمولا سخت افزار قدرتمندی دارند، اما وزن بالاتری هم نسبت به دیگر لپتاپها دارند، پس اگر شرایطتان به شکلی است که لپتاپ را باید دائما بین محل زندگی و کارتان جابجا کنید، لپتاپهایی که وزن سنگینی دارند مناسب کار شما نیستند. پس قبل از هر چیزی مشخص کنید که به دنبال چه چیزی در یک لپتاپ هستید و آن را برای چه کارهایی میخواهید؟
۱_مشخص کردن بودجه بر اساس کاربری
هزینه و قیمت به خصوص در شرایط فعلی که قیمت کالاهای دیجیتال بالا رفته یک فاکتور بسیار مهم است؛ اگر استفاده حرفهای و سنگین از لپتاپ دارید یا از آن برای بازی و استریم استفاده میکنید، باید هزینه بیشتری را صرف آن کنید، اما اگر لپتاپ را برای کارهای روزمره معمولی مثل مرور اینترنت یا تماشای فیلم و چک کردن ایمیلها و تایپ استفاده میکنید، یک لپتاپ میان رده یا حتی ارزان قیمت هم میتواند نیاز شما را برطرف کند؛ بنابراین قبل از انتخاب لپ تاپ، اول کاربری و براساس آن بازه قیمت خود را مشخص کنید.
۲- میزان حمل لپتاپ
اگر لپتاپ مناسب حمل و سبک میخواهید، بهتر است ابعاد کوچک و متوسط را انتخاب کنید. ابعاد لپتاپها معمولا از ۱۱.۶ اینچ تا ۱۷.۳ اینچ (در برخی مدلها بزرگتر) متغیر است. لپتاپهای ۱۱.۶ تا ۱۴ اینچی گزینه مناسبی برای حمل و جابجایی هستند؛ البته توجه کنید که لپتاپهایی در این ابعاد گاهی سخت افزار ضعیفتری نسبت لپتاپهای بزرگتر دارند. برای کارهای سنگین یا بازی بهتر است ابعاد بزرگتر را انتخاب کنید. لپتاپها ۱۴ تا ۱۷ اینچی گزینه مناسبی برای کارهای گرافیکی و بازی هستند که در کنار قدرت بیشتر، قیمت بالاتر هم دارند.
۳-کارایی صفحه نمایش
برای یک تجربه مناسب و با کیفیت، لپتاپی را انتخاب کنید که کیفیت صفحه نمایش آن حداقل FullHD (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰) باشد.
اگر گیمر هستید یا از لپتاپ برای کارهای گرافیکی سنگین استفاده میکنید و کیفیت صفحه برایتان اهمیت زیاد دارد، برای تجربه بهتر میتوانید صفحه نمایشهایی با کیفیت QHD (۲۵۶۰ در ۱۴۴۰) یا UHD (۳۸۴۰ در ۲۱۶۰) انتخاب کنید که البته در رده لپتاپهای گرانقیمت هستند. ویژگی دیگر صفحه نمایش در کنار کیفیت، قابلیت لمس آن است. بسیاری از لپتاپهای جدید به صفحه نمایش لمسی مجهز هستند که یکی از ویژگیهای جذاب صفحه نمایشهای جدید است. اگر قابلیت لمس برایتان مهم است لپتاپی با صفحه لمسی انتخاب کنید که مناسب نیاز شما باشد.
۴-بازدهی باتری
در انتخاب لپتاپ باید به عمر و بازدهی یا مدت نگهداری شارژ توسط باتری لپتاپ توجه کنید. لپتاپهای میانرده و گران قیمت بازار در حال حاضر بین ۵ تا بالاتر از ۱۰ ساعت شارژ نگه میدارند که باید با توجه به قیمت و استفادهای که از لپتاپ دارید گزینه مناسب را انتخاب کنید. توجه کنید که میزان نگهداری شارژ لپتاپ در شرایط استفاده معمولی اندازه گیری میشود. در کارهای سنگین گرافیکی یا بازی این مدت زمان به نصف یا حتی کمتر میرسد.
۵-رم و سیپییو
RAM و CPU دو مشخصه فنی مهم هر لپتاپ هستند. سرعت لپتاپ شما تا حد زیادی به این دو قطعه سختافزاری بستگی دارد. رم بیشتر در لپتاپ به شما اجازه میدهد تا برنامههای بیشتری را همزمان باز کنید و سریعتر به اطلاعات دسترسی پیدا کنید. لپتاپهای جدید از ۴ تا ۶۴ گیگابایت رم دارند که برای کاربری متوسط و روان رم ۸ و ۱۶ کفایت میکند.
قدرت پردازنده هم بسیار در سرعت لپتاپ و به ویژه در کارهای سنگین اهمیت دارد. تولید کنندگان لپتاپ از دو پردازنده یا سیپییو معروف یعنی اینتل و AMD استفاده میکنند که هرکدام از این برندها پردازندههایی با قدرت و قیمت مختلف دارند.
۶-پردازنده گرافیکی
اگر استفاده سنگین و گرافیکی از لپتاپ دارید، پردازنده گرافیکی مجزا بسیار مهم است. پردازنده گرافیکی بهترین و سنگینترین تصاویر را ساخته و پرداخته و به شما نمایش میدهد، به همین دلیل است که برای بازی و کارهای گرافیکی به یک پردازنده گرافیکی قدرتمند نیاز دارید. معروفترین پردازندههای گرافیکی در بازار را شرکتهای انویدیا و ایامدی تولید میکنند؛ فضای ذخیره کارت گرافیکی معروف از ۲ تا ۸ گیگ متغیر است که البته مدلهای ۱۲ گیگ و بالاتر هم وجود دارند که به علت قیمت بسیار بالا استفاده زیادی در ایران ندارند. توجه کنید که فضای ذخیره یکی از فاکتورهاست؛ سرعت و قدرت پردازش پردازندههای گرافیکی با توجه به مدل و قیمت آنها متغیر است.
۷-حافظ لپ تاپ
فضای حافظه و ذخیره لپتاپها به دو دسته SSD و HDD تقسیم میشود. فضای حافظه HDD فضای بیشتری و قیمت پایینتری دارد، اما صدا و مصرف انرژی بیشتری هم دارد. لپتاپهای جدید معمولا به دو فضای حافظه SSD و HDD در کنار هم مجهز هستند که معمولا HDD برای ذخیره فایلهای بزرگ استفاده میشود و SSD برای نصب نرمافزار و ویندوز کاربرد دارد. استفاده از حافظه SSD سرعت اجرای ویندوز، نرمافزار و بازیها را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد و در عین حال صدای کمتری دارد و انرژی کمتری مصرف میکند؛ البته بهتر است لپتاپی که انتخاب میکنید در کنار حافظه SSD به یک هارد HDD هم مجهز باشد.
۸-کیبورد و تاچ پد
طبق اطلاعات سایت اپراتور دوم تلفن همراه، میزان حرکت کلیدهای صفحه کیبورد و فضای کافی بین کلیدها، در راحتی استفاده از کیبورد بسیار مهم است و روی تجربه کاری شما با لپتاپ بسیار تاثیر گذار است. سرعت و دقت پاسخ دهی تاچ پد را حتما پیش از خرید حضوری بررسی کنید، اما اگر قصد خرید غیرحضوری دارید میتوانید این اطلاعات را از اینترنت با مطالعه کامنتهای دیگر کاربران یا UGCها و مشاهده ویدیوهای آنباکس و بررسی لپتاپ به دست بیاورید.
۹-جنس بدنه
اگر لپتاپ را برای جابجایی و حمل استفاده میکنید، کیفیت ساخت و مواد استفاده شده در آن بسیار مهم است. جنس بدنه لپتاپها معمولا از پلی کربنات، آلومینیوم، پلاستیک فشرده یا ترکیبی از این مواد است؛ لپتاپهای آلومینیومی معمولا مقاوم بالاتری دارند و راحتتر خنک میشوند.
۱۰- اتصالات و پورتها (USB)
لپتاپهای امروزی معمولا از اتصال USB ۳ و Type-C پشتیبانی میکنند و پیشنهاد میکنیم در انتخاب لپتاپ به این اتصالات و پورتها دقت کنید. پورتهای USB-۳ و Type-C سرعت بسیار بالایی دارند و برای انتقال داده و اطلاعات مناسب هستند.
تکنولوژی هر روز پیشرفت میکند و به این فهرست میتوان چیزهایی مثل سرعت و نسل اتصال وایفای یا پشتیبانی از امنیت بیومتریک مثل تشخیص چهره و اثر انگشت را هم اضافه کرد که به طور حتم با افزایش امکانات قیمت لپتاپ هم بالاتر میرود.
منبع: ایسنا