روز جمعه عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی به همراه نخعی رئیس مجمع نمایندگان استان و فرماندار نهبندان و ۶ مدیرکل استان به روستای میغان نهبندان رفته تا ضمن بازدید از این روستا، مسائل و مشکلات مردم این روستا را بررسی و رفع کنند که چاشنی این دهگردشی بازدید از مجتمع آبرسانی میغان، محل احداث سیل بند، آثار باستانی، قنوات و جاده دسترسی این روستا بود و در نهایت این دهگردشی ۱۷ مصوبه داشت.
از خرابی جاده تا مرمت قنات روستا
مسئولان در حسینیه روستای میغان گرد هم آمدند تا در مورد مسائل روستا بحث و تبادل نظر کنند که دهیار، عضو شورا و روحانی این روستا نیز هر یک به نحوی به بیان خواستهها و مشکلات این روستا پرداختند، مشکلاتی که همه از جنس خرابی جاده، تأمین آب شرب، ایجاد سالن چند منظوره ورزشی، توجه به وضعیت آموزشی دانش آموزان، درخواست مرمت قنات، اصلاح شبکه آبرسانی، ایجاد سیل بند در بالادست روستا و کمبود معلم و امکانات در مدرسه بود که البته هر یک از مدیران کل در حوزه کاری خود قولهایی برای رفع مشکلات به اهالی دادند.
نخعی رئیس مجمع نمایندگان استان در جمع اهالی روستای میغان به مشکلات مطرح شده از سوی مردم اشاره کرد و گفت: درخواستهای مردم واقعا جدی و به حق است و مردم این منطقه از ابتدای انقلاب اسلامی به حق خود قانع بوده اند، اما بیشتر مشکلات برگرفته از نوع مطالبه گری مردم است و این هم به بزرگ منشی مردم بر میگردد.
او با بیان این که وضع کنونی روستای میغان با مرکزیت یک دهستان تناسبی ندارد افزود: توقع میرود یک مرکز دهستان از امکانات زیرساختی به نحوی برخوردار باشد که روستاهای اقماری خود را نیز پوشش دهد و این نیز با چیزی که شایسته مردم این منطقه است فاصله زیادی دارد.
نخعی اظهار کرد: منطقه شاهکوه و میغان از ظرفیت معدنی خوبی در استان و کشور برخوردار است و جاده این روستا به لحاظ تردد زیاد وسایل نقلیه سنگین از موقعیت راهبردی برخوردار است که در صورت ارتقاء به یک جاده اصلی مشکلات این جاده هم خود به خود رفع خواهد شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان به موضوع ایجاد اشتغال برای جوانان در روستاها اشاره کرد و گفت: در قالب شرکت تعاونیهایی میتوان حلقههای اشتغالزایی خوبی برای جوانان ایجاد کرد و یکی از این حلقهها را میتوان در زمینه ترویج محصولات کشاورزی ایجاد کرد چرا که نهبندان در این زمینه نیز قابلیتهای زیادی دارد.
او با بیان این که نهبندان ظرفیت بالقوهای در زمینه تولید پسته دارد، اما تا کنون برای نشان تجاری این محصول و معرفی آن به دنیا کار زیادی نشده و برای این کار میتوان از ارائه تسهیلات و آموزش نیز کمک گرفت.
جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز در این جلسه در مورد خواسته مردم برای احیای ۴ قنات این روستا گفت: از هفته آینده کار کول گذاری ۲ قنات را شروع و کول گذاری ۲ قنات دیگر را هم تا ۲ ماه آینده به اتمام خواهیم رساند.
بیشتر بخوانید
او افزود: برای قنات خیرآباد میغان هم ۱۰۰ متر دیواره ساحلی ایجاد خواهیم کرد.
در این جلسه ۳ ساعته مقرر شد خط انتقال از مجتمع آبرسانی سمک تا پایان آذر ماه امسال به این روستا اجرا شده و برای اجرای شبکه آبرسانی داخلی شهرک روستا هم شرکت آب و فاضلاب استان حداقل هزار متر لوله گذاری جدید را انجام دهد.
۱۰۰ میلیون تومان برای طرح مطالعاتی بند خاکی
برای اجرای طرح مطالعاتی بند خاکی بالادست قنات روستا هم مقرر شد ۱۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات در اختیار نماینده مجلس اختصاص یافته و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز نسبت به اجرای این طرح تا پایان سال اقدام کند.
برای تکمیل طرح هادی روستا هم اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی از دیگر مصوبات این جلسه بود.
رفع خرابی جاده دسترسی روستا و تبدیل آبنما به پل هم از دیگر خواستههای اهالی بود که مقرر شد اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ۲۷ میلیارد تومان برای ایجاد یک پل ۱۵۰ متری در مسیر جاده هزینه کند.
حذف ردیف بودجه راههای روستایی
جلال زاده مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان در این باره گفت: از سال ۹۸ ردیف ملی جادههای روستایی حذف شده و منابع اعتباری استان هم برای بهسازی جادههای روستایی کفاف نمیدهد چرا که برای روکش دادن هر کیلومتر از جادههای روستایی با ضخامت ۲ و نیم سانتی متر چیزی حدود یک و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
تأمین ۵ دستگاه کولر گازی، احداث ساختمان انباری و آسفالت کف حیاط مدرسه این روستا هم از دیگر درخواستهای مردم بود که مسئولین برای تأمین آنها قول پیگیری دادند.
عدالت محوری دولت سیزدهم
عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار هم در این جلسه به رویکرد عدالت محوری دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: در زمینه رویکرد عدالت محوری در دولت امسال جشن پایان گازرسانی به روستاهای استان برگزار شده و تقریبا همه روستاها گازرسانی شده که تمام عملیات اجرایی گازرسانی از سوی صنایع و پیمانکاران داخلی انجام شده است.
عباس زاده بیان کرد: گازرسانی به ۳۰۳ روستا در طی ۶ ماه یک کار بزرگ بود که اگر قرار بود طبق رویه قبل اجرا شود شاید ۱۰ سال به طول میانجامید و اکنون هم عملیات گازرسانی به چند شهر سیستان و بلوچستان را انجام خواهیم داد.
او با بیان این که محرومیتهای مزمنی برای استان ایجاد شده است، گفت: برخی از این محرومیتها به دلیل حجم زیاد کارها است، اما مردم بدانند که عزمی جدی برای احصای نیازها و رفع مشکلات مردم وجود دارد و تمام مسائل مردم را پیگیری خواهیم کرد.
عباس زاده بیان کرد: تعامل خوبی بین نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی و استانداری وجود دارد و به هر اندازه که استاندار پیگیر مسائل و مشکلات استان است به همان اندازه نماینده مردم در مجلس هم برای رفع مشکلات نهبندان پیگیری میکند و ما نیز مصمم به رفع مشکلات هستیم.