مرکز کنترل امنیت دریایی شمال اقیانوس هند در منطقه سوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش، فرماندهان و نمایندگان کشورهای عضو آیونز و وابستگان نظامی حاضر در ایران افتتاح شد.
امیر دریادار ایرانی در آیین افتتاح مرکز کنترل امنیت دریایی اظهار داشت: همزمان با برگزاری نشست اعضای کارگروه امنیت دریایی آیونز، مرکز امنیت دریایی در حاشیه شمالی اقیانوس هند و سواحل مکران بهعنوان یکی از مهمترین و استراتژیکترین مناطق ساحلی جهان افتتاح شد.
فرمانده نداجا افزود: نیروی دریایی ارتش برای دومین دوره متوالی مسئولیت کارگروه امنیت آیونز را برعهده داشته و از هیچ تلاشی برای ارتقاء این سمپوزیوم مهم منطقهای فروگذار نخواهد کرد. فرصت دسترسی به دریا و بهرهبرداری از این موهبت بزرگ امکان رشد و توسعه را در ابعاد گوناگون برای همه فراهم کرده و استفاده درست از این موهبت الهی نیازمند امنیت، تخصص و البته مشارکت و همکاری است.
وی ادامه داد: هیچ کشوری به تنهایی قادر به تامین امنیت در این پهنه وسیع آبی نیست. در عصر انفجار اطلاعات، نیاز به وجود مراکزی برای تجمیع، دستهبندی، اولویتبخشی و البته به اشتراکگذاری اطلاعات اجتنابناپذیر است؛ بنابراین نیروی دریایی ارتش بر آن شد تا با همکاری و مشارکت تمام ارگانهای لشگری و کشوری مرتبط با دریا و امنیت آن، این مرکز مهم را راهاندازی کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: همچنین در تلاش هستیم تا با مشارکت و همکاری کشورهای دوست، زمینه را برای همکاریهای بیشتر و مؤثرتر در امنیت دریایی فراهم کنیم. نیروی دریایی ارتش از هیچ تلاشی برای ارتقای امنیت دریغ نکرده و دست نیروهای دریایی کشورهای دوست را برای مشارکت حضوری و غیرحضوری میفشارد و زمینههای لازم برای برقراری ارتباط سریع و مؤثر با مراکز مشابه را برقرار خواهد کرد.
ناخدا دوم «پورشکرریز» رئیس مرکز کنترل امنیت دریایی نیز در آیین افتتاح این مرکز گفت: مرکز بینالمللی امنیت دریایی متشکل از نمایندگان ارگانهای کشوری و لشگری بهصورت ۲۴ ساعته در جهت نظارت و انجام عملیاتهای مشترک امداد و نجات، بررسی آلودگی محیط زیستی، کمکرسانی به کشتیهای در معرض خطر و فعالیتهای دیگر نسبت به اشتراک اطلاعات با کشورهای مورد توافق اقدام خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: یگان پهپادی و شناورهای مستقر در آبهای سرزمینی و بینالمللی تمام تلاش خود را جهت بالا بردن تعامل و اشتراک اطلاعات بینالمللی انجام خواهند داد تا کمک شایانی به ایمنی دریانوردی و ایجاد بستر دوستی بین کشورهای منطقه و همپیمانان شود.