آغاز تکاپوی برداشت طلای سرخ در بام ایران+تصاویر

با آمدن فصل برداشت زعفران در چهارمحال و بختیاری، تلاش کشاورزان و اعضای خانواده برای برداشت این محصول آغاز شده است.

چهارمحال و بختیاری به عنوان بام ایران، یکی از استان‌های کوچک جنوبی غربی کشور است که بر روی رشته‌کوه زاگرس واقع‌شده است.

شرایط اقلیمی خاص منطقه و سردسیر بودن این استان زمینه را برای رشد گیاهان دارویی بسیاری در این استان فراهم کرده است که هم‌اکنون بسیاری از کشاورزان استان در کنار کاشت محصولات کشاورزی رو به کاشت گیاهان دارویی آورده‌اند.

یکی از مهم‌ترین گیاهانی دارویی و غذایی که چند سالی است موردتوجه کاشت کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری قرارگرفته است، گیاه زعفران است.

وجود زمین‌های حاصلخیز و برخورداری از موقعیت اقلیمی مناسب و تنوع آب و هوایی منحصر موجب شده تا این استان، استعداد کشت انواع محصولات مختلف را داشته باشد و زعفران یکی از این محصولات است که در سال‌های اخیر کشت آن در استان، نتایج درخور توجهی در اختیار محققان و کشت کاران قرار داده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که هرساله زمین‌های بیشتری توسط کشاورزان به کاشت زعفران اختصاص پیدا می‌کند.


بیشتر بخوانید


درآمد بالا از کاشت گیاه زعفران و همچنین مقاوم بودن گیاه به کم آب و نیاز آبی کم موجب شده که این گیاه موردتوجه کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری قرار بگیرد و روزبه‌روز اراضی بیشتری زیر کشت گیاه زعفران برود.

زعفران در طول تابستان نیاز آبی ندارد و عمده نیاز آبی این محصول پاییز، اواخر اسفند وفروردین است.

شرایط اقلیمی استان چهارمحال و بختیاری برای کاشت گیاه زعفران مناسب است.

مجری گیاهان داروئی استان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه زعفران یکی از اقتصادی‌ترین محصولات زراعی است و از جمله محصولات با نیاز آبی کم و اشتغال زایی بالا می‌باشد، روند کاشت زعفران در استان مورد توجه بیشتر کشاورزان قرارگرفته است.

یزدان احمدزاده افزود: امسال از مجموع هزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان داروئی استان چهارمحال و بختیاری حدود ۲۵۰ هکتار به کشت زعفران اختصاص یافته است.

وی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد، میانگین عملکرد زعفران از هر هکتار در این استان حدود ۷ تا ۸ کیلو کیلوگرم است.

احمدزاده عنوان کرد: با توجه به اینکه سطح ارتفاع این استان از سطح دریا بسیار بالا است و شرایط اقلمی این استان مناسب برای رویش گیاه زعفران است، زعفران تولیدی این استان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و به تبع آن میزان عطر، طعم و رنگ خوبی دارد.

احمدزاده گفت: زمان برداشت زعفران در استان چهارمحال و بختیاری از اواخر مهرماه آغاز می‌شود و تا اوایل آذرماه بسته به نوع اقلیم ۲۰ تا ۲۵ روز با اشتغال زایی ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر ادامه دارد.

وی می‌گوید: زمان برداشت زعفران به اصطلاح " پرکردن" گفته می‌شود که زعفران دسته بندی و به ۴ دسته شامل: زعفران نگین یا "سرگل"، زعفران پوشال، زعفران دسته و زعفران کُنج یا ریشه، تقسیم می‌شود.

زعفران بهتر است قبل از طلوع آفتاب برداشت شود.

زعفران یکی از گیاهانی است که خواص دارویی داشته و ضد سرطان و ضدافسردگی است و همین عامل مهم باعث شده مصرف‌کنندگان آن رو به افزایش برود.

احمد زاده می‌گوید: زعفران تولیدی چهارمحال و بختیاری به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و همچنین استان‌های همجوار صادر می‌شود.

زعفران دارای پیازی با غلاف قهوه‌ای‌رنگ همراه با ساقه و شش گلبرگ بنفش و سه رشته کلاه قرمزرنگ است و کلاله نارنجی‌رنگ گل آن استفاده می‌شود.

ایران با ۲۵۴ تن تولید بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران در جهان است و چهارمحال و بختیاری نیز در مسیر قرار گرفتن استان‌های پر تولید کشور است که توجه به کشت این گیاه بار ارزش می‌تواند روند توسعه این استان را شتاب دهد.

عکاس: حمید رضا حبیبیان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار