آقای خیام نکویی در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: امنیت غذایی مساله اول کشور است که با افزایش ضریب نفوذ دانش در حوزه کشاورزی در دستیابی به آن موفق خواهیم شد.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم افزایش شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند این که تنها چهار درصد شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند قابل قبول نیست و ما تلاش میکنیم این میزان را افزایش دهیم و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان در قالب هسته ها، واحدهای فناور و شرکتهای توسعه یافته و مشارکت آنها بتوانیم تحولی در بخش کشاورزی به وجود آوریم.
آقای خیام نکویی افزود: در پی فرمایشات مقام معظم رهبری تصمیم گرفتیم اولین پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی را در کشور ایجاد کنیم تا زیرساخت اولیه افزایش شرکتهای دانش بنیان حوزه کشاورزی فراهم شود و تعدادی از شرکتهای دانشبنیان نیز در این پارک علم و فناوری مستقر شدند.
وی اظهار کرد: متعاقب آن دهکده فناوری و نوآوری برای ۱۰ استان کشور پیشبینی کردیم و هدف ما از این کار که با هماهنگی و مشارکت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام شد استقرار ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در هر یک از این دهکدههای فناوری و نوآوری بود که ششمین دهکده را در آذربایجان شرقی افتتاح میکنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: نیاز است اتفاقات بزرگی در بخش کشاورزی رخ دهد که یکی از مهمترین این اتفاقات مشارکت دانش آموختگان بخش کشاورزی است که خیل عظیم آنها امروز یا در جایگاه شغلی نامرتبط فعالیت میکنند و یا در جستجوی کار هستند.
آقای خیام نکویی با اشاره به محدویتهای موجود در زمینه منابع آبی و اقلیمی با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگیها گفت: امیدواریم با مشارکت شرکتهای بخش خصوصی و نفوذ دانش در عرصه کشاورزی بتوانیم میزان بهره وری در بخش کشاورزی را افزایش دهیم.
وی تفاوت میزان بهره وری کشاورزان نمونه با متوسط میانگین بهره وری کشور را ناشی از افزایش ضریب نفوذ دانش در کشاورزی دانست و گفت: درصدد هستیم با طراحی و تدوین الگوی کشت و اجرایی سازی آن شاهد افزایش ضریب خودکفایی در محصولات استراتژیک به ویژه محصولات گندم، جو، برنج، دانههای روغنی و ... باشیم و این خودکفایی نیازمند این است که حوزه تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی که از مهمترین حوزه هاست بتواند نقش خود را به بهترین شکل انجام دهد.
وی ظرفیت استان آذربایجان شرقی در محصولات زراعی و باغی را بسیار بیشتر از وضعیت موجود دانست و افزود: تلاش می کنیم تحولی در شرایط موجود ایجاد کنیم که علیرغم عدم افزایش سطح زیرکشت افزایش بهره وری داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی هم گفت: رشد علم و فناوری در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی نتیجه تدابیر مقام معظم رهبری و تلاش جوانان کشور است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم حوزه کشاورزی را یکی از اولویتهای کشور دانست و افزود: خدا را شاکریم که امروز در حوزه کشاورزی به سوی کشاورزی دانش بنیان حرکت کرده ایم و این پیشرفتی که امروز در کشور ما در حوزه علم و فناوری انجام گرفته است مایه شکرگذاری است.