سعید اسدی گفت: پیش بینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۱ و پس از تامین اعتبار لازم، کلیه سطوح کشاورزی استان تحت قرارداد رفع تداخلات با شرکتهای مشاور دارای رتبه قرار بگیرند و تا پایان سال ۱۴۰۲ نیز رفع تداخلات کلیه پلاکها خاتمه پیدا کند.
وی درخصوص رفع تداخلات زمینهای کشاورزی در چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: درخصوص برخی زمینهای کشاورزی موجود در استان اختلافاتی میان مردم و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری وجود دارد یعنی مردم مدعی هستند در زمان قدیم بر روی این زمینها محصولات کشاورزی کشت میشده، اما درحال حاضر این زمینها جزو منابع طبیعی به شمار میآیند.
رئیس اداره مهندسی و حدنگاری امور اراضی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: کمیسیون رفع تداخلات اراضی برای رفع تداخل اجرای قانون منابع طبیعی و اجرای قانون اصلاحات ارضی تشکیل شده است و به بررسی این اختلافات میپردازد و زمینهای ملی و مستثنیات را از یکدیگر جدا میکند.
وی ادامه داد: حدود ۲۱۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی در چهارمحال و بختیاری وجود دارند که تا امروز کار بررسی ۹۳ پلاک یعنی حدود ۷۷ هزار هکتار از این اراضی غیرملی انجام شده و حدود ۱۳۹ هکتار نیز از اراضی کشاورزی برای تعیین تکلیف باقی ماندهاند همچنین طی بررسیهای انجام شده حدود هشت هزار هکتار به اراضی غیرملی اضافه شده یعنی این اراضی از ملی به اراضی غیرملی یا مستثنیات مردم بازگردانده شده است، درواقع میتوان گفت نسبت به مساحت کل اراضی کشاورزی موجود در استان برای حدود ۳۵.۶ درصد از این اراضی قانون رفع تداخلات اراضی اجرا شده است.
اسدی عنوان کرد: اختلافاتی که میان مردم و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بر سر زمینهای کشاورزی وجود دارد به مانعی برای کشت و کار مردم در زمینهای کشاورزی که حق آنها است تبدیل شده است و به همین دلیل نیز پروندههای بسیاری در شعبه ویژه مراجع قضایی در این خصوص وجود دارد، اما با تعیین تکلیف این اراضی مشکلات این حوزه به صورت کامل رفع میشوند.
رئیس اداره مهندسی و حدنگاری امور اراضی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اوایل اجرای طرح رفع تداخلات اراضی کار به صورت استانی انجام میشد، اما از سال گذشته در هر شهرستان استان یک شرکت مشاور درنظر گرفته شد تا به این صورت کار اصلاحات اراضی با سرعت بیشتری در استان پیگیری شود.
بیشتر بخوانید
وی با بیان اینکه شهرستانهای شهرکرد، اردل و بن در اجرای طرح رفع تداخلات اراضی پیشرو هستند، تصریح کرد: پیشبینی میشود تمامی پلاکهای موجود در شهرستان بن تا پایان سال جاری تعیین تکلیف شوند، اما در برخی شهرستانهای چهارمحال و بختیاری مانند لردگان و خانمیرزا به دلیل وجود مشکلاتی مانند نبود عکسهای هوایی و یا کیفیت پایین آنها احتمال دارد کار رفع تداخلات اراضی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
رئیس اداره مهندسی و حدنگاری امور اراضی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا ۱۹ مهرماه حدود ۳۳ هکتار از زمینهای کشاورزی استان تعیین تکلیف شدند، توضیح داد: پیشبینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۱ و پس از تامین اعتبار لازم، کلیه سطوح کشاورزی استان تحت قرارداد رفع تداخلات با شرکتهای مشاور دارای رتبه قرار بگیرند و تا پایان سال ۱۴۰۲ نیز رفع تداخلات کلیه پلاکها خاتمه پیدا کند که در این صورت کشاورزان میتوانند اقدام به گرفتن سند اراضی کشاورزی خود کنند.
اسدی با اشاره به اهمیت تولید در کشور و لزوم رفع موانع آن، یادآور شد: یکی از اهداف قانون رفع تداخلات اراضی نیز از بین بردن موانع تولید است چراکه در گذشته شاهد بودیم برخی زمینها توسط کشاورزان کشت میشدند، اما منابع طبیعی مانع این کار بود، اما انجام رفع تداخلات اراضی و بازگشت زمینهای کشاورزی به چرخه تولید تاثیرات مثبتی برای کشور به همراه دارد و از گسترش بیکاری در کشاورزان نیز جلوگیری میشود.
رئیس اداره مهندسی و حدنگاری امور اراضی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از تاثیرات مثبت اجرای قانون رفع تداخلات اراضی تثبیت اراضی ملی است یعنی با این کار تعرض به اراضی ملی محدود میشود و مردم از مرز زمینهای خود با اراضی ملی آگاهی کسب میکنند.
منبع:ایسنا