علی فرمانی، رئیس شورای شهر قزوین با بیان اینکه بازار سنتی و تاریخی یکی از سرمایههای بزرگ شهر و استان قزوین است، گفت: اجرای طرح جامع ایمنسازی بازار سنتی قزوین با موانعی از سوی میراث فرهنگی روبهروست که در این حوزه مدیران استان باید تمهیداتی برای رفع این مشکل بیندیشند تا این طرح هر چه سریعتر اجرایی شود. موانعی میراث فرهنگی برای ایمن سازی بازار سنتی
وی با یادآوری اینکه بازار سنتی قزوین جزو میراث فرهنگی محسوب میشود، اضافه کرد: با این حال باید بتوانیم با تعاملات بین دستگاهی معضلات عدم ایمنی در بازار سنتی را برطرف کنیم؛ در غیر این صورت کسبه و مردمی که از بازار سنتی استفاده میکنند، در صورت بروز حوادثی مانند آتشسوزی و حریق آسیب میبینند.
فرمانی با اشاره به موانع مطرحشده از سوی میراث فرهنگی در مسیر طرح ایمنسازی بازار سنتی ادامه داد: در حضور وزیر میراث فرهنگی هم گفتم که باید دفاع از منافع سازمانی در جهت خدمت به مردم باشد و اگر گاهی دفاع از منافع سازمانی منجر به فقل کردن کار مردم میشود، قطعاً باید در آن منافع شک کرده و بازنگری کنیم.
وی یادآور شد: در ضمن بخشهایی از مجموعه بازار سنتی قزوین هم اوقافی است و به همین خاطر باید برای اجرای طرح ایمنسازی بازار سنتی تعامل همهجانبهای بین شهرداری، شورای شهر، میراث فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه شکل بگیرد.
لزوم تسهیل در جابهجایی میدان میوه و ترهبار قزوین
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در ادامه با اشاره به معضلات اجتماعی، ترافیکی و بصری میدان میوه و ترهبار گفت: به همین خاطر از دستگاههای مسئول و مدیران ارشد استان قزوین انتظار داریم که جابهجایی میدان میوه و ترهبار قزوین تسهیل شود. برای انتقال این میدان زمینیدر شهرک دانش جانمایی شد که با مشکل تغییر کاربری از سوی جهاد کشاورزی روبهرو شده است.
فرمانی افزود: به نظر میشود برای باز شدن گره طرح انتقال میدان میوه و ترهبار نیازمند همکاری و همیاری مسئولان بالادستی مانند استاندار و مجموعه معاونت عمرانی استانداری هستیم و در نهایت باید بتوانیم با یک تعامل سازنده مکان مناسبی را برای میدان میوه و ترهبار تعیین کرده و مردم را از دست معضلات مختلف این میدان راحت کنیم.