یازدهمین رزمایش سراسری قطع برق و ارزیابی آماده به کاری مولدهای برق اضطراری مراکز حیاتی، حساس و مهم با حضور آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر و سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل برگزار شد.
آرش کردی گفت: یکی از سازمانها که از روز تشکیل سازمان پدافند غیرعامل با این مجموعه همکاری داشت صنعت برق کشور بود و شاهد ثمرات آن بودیم. سال گذشته بین ۱۲ تا ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق داشتیم که با مدیریت مصرف این ناترازی را پشت سر گذاشتیم و منجر به رضایتمندی مشترکان شد.
مدیرعامل شرکت توانیر ادامه داد: در صنعت برق جزو کشورهای پیشرو و پیشرفته هستیم و در بخش شهری و روستایی اختلاف زیادی با میانگین جهانی داریم. جمعیت ۲.۳ برابر شده است، اما از طرفی خدمات هم رشد فراوانی داشته و ۱۳ تا ۲۱ برابر شده است
به گفته کردی ۹۹.۷ درصد بخش روستایی تحت پوشش شبکه برق است. ۳ دهم باقی مانده هم جمعیت عشایری است که راههای مختلفی برای تامین برق آنها وجود دارد. او همچنین در صحبت هایش اعلام کرد که نیروگاههای انرژیهای تجدیدپذیر و اتمی باید افزایش پیدا کند.
آرش کردی گفت: ۳۰۶ میلیارد کیلووات ساعت در سال ۱۴۰۰ مصرف برق در کشور داشتیم که در بین کشورهای همسایه یک رکورد است و به مصرف کشوری مثل ترکیه نزدیک است.
او میگوید: ۳۹ میلیون مشترک صنعت برق در کشور داریم و سالانه یک میلیون مشترک به این میزان افزوده میشود. مصرف ۳۹ میلیون مشترک هم رو به افزایش است و به طور کلی سالانه رشد ۵ تا ۱۴ درصدی مصرف برق را شاهد هستیم.
به گفته کردی در سال گذشته میانگین ۱۵.۳ دقیقه خاموشی داشتیم که امسال این رقم به ۰.۷ دقیقه رسیده است و ان هم ناشی از حوادث و قطعیهای ناخواسته بوده است. ابن درحالی است که به گفته او در سال ۱۴۰۱ رشد ۳.۳ دهم درصدی در اوج نیاز مصرف را شاهد بودیم.
کردی در خصوص رویت و کنترل پذیری بار گفت: در حال حاضر ۵۵.۷ درصد بار رویت پذیر و ۲۳.۴ درصد کنترل پذیر است که برنامه داریم این میزان را به ترتیب به ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش دهیم.